Foto: Shutterstock
SIA "Inter Rao Latvia", kas nodarbojas ar elektroenerģijas tirdzniecību, 2020. kāpinājusi apgrozījumu līdz 15,74 miljoniem eiro. Gada laikā apgrozījuma palielinājums veidojis 27,15%, vēsta "Lursoft" Klientu portfelis.

"Inter Rao Latvia" pagājušā gada laikā realizētās elektroenerģijas apjoms sasniedza 350 GWh, kas pārdota gan gala lietotājiem, gan vairumtirdzniecībā caur "Nord Pool" biržu. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pērn novembrī pēc Astravjecas atomelektrostacijas darbības uzsākšanas un Lietuvas-Baltkrievijas elektroenerģijas starpsavienojuma darbības pārtraukšanas, "Inter Rao Latvia" uzsāka elektroenerģijas tirdzniecību caur Latvijas-Krievijas elektrotīklu starpsavienojumu. Jānorāda, ka pagājušo finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 91,47 tūkstošu eiro peļņu.

2021. gadā "Inter Rao Latvia" plāno saglabāt pārdošanas apjomus gan vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības tirgos, kā arī aktīvi strādāt, lai piesaistītu jaunus klientus.

Elektroenerģijas ražotājs SIA "Inter Rao Latvia" reģistrēts 2010. gadā. Tā vienīgais kapitāldaļu turētājs ir "AB Inter Rao Lietuva". Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka "Inter Rao Latvia" patiesais labuma guvējs ir akcionārs tādā akciju sabiedrībā, kuras akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū, un veids, kādā tiek īstenota kontrole pār juridisko personu, izriet tikai no akcionāra statusa. "Inter Rao" ir Krievijas elektroenerģijas kompānija, kuras kapitāldaļas pieder "Rosneftegaz Group" (28%), "Inter Rao Capital Group" (30%), "PJSC FGC UES" (9%) un pārējās akcijas, kas pieejamas brīvā tirdzniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!