Foto: LETA
Noslēdzies atklātais konkurss uz Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas enerģētikas aģentūra" direktora amatu, informē Rīgas domē.

Kopumā dalībai konkursā saņemti pieci pieteikumi. "Rīgas enerģētikas aģentūras" direktora amata kandidātu atlases komisija izvērtējusi saņemtos pieteikumus un atbilstību izvirzītajām prasībām, par piemērotāko kandidātu Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas enerģētikas aģentūra" direktora amatam atzīstot Jāni Ikaunieku.

Ikaunieks 2011.gadā Rīgas Tehniskajā universitāte ieguvis bakalaura grādu vides zinātnē, kas 2013.gadā papildināts ar maģistra grādu vides zinātnē. Ikauniekam līdzšinējā darba pieredze bijusi gan privātajā, gan valsts sektorā un saistīta ar energoefektivitātes, vides un energoplānošanas jautājumiem. Ir sertificēts neatkarīgs eksperts ēku energoefektivitātes jomā un eksperts energopārvaldības jautājumos, kā arī sagatavojis vairākus ilgtspējīgas enerģijas rīcības plānus pašvaldībām, skaidro Rīgas domē. Pēdējos trīs gadus Ikaunieka darbs vairāk bijis saistīts ar jaunu finanšu instrumentu izstrādāšanu energoefektivitātes finansēšanai, tai skaitā, strādājot pie jauna energoefektivitātes fonda izveides.

Jautājumu par Ikaunieka apstiprināšanu amatā vēl skatīs Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē, un pēc tam Rīgas domes sēdē.

Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas enerģētikas aģentūra" ir izveidota 2007.gadā energoapgādes un energoefektivitātes vadībai un koordinācijai Rīgas pašvaldībā un informācijas pieejamības nodrošināšanai par minētajiem jautājumiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!