Foto: no privātā arhīva

Uzņēmums "Lidl Latvija" ir saņēmis Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vēstuli, kurā tas nekavējoties aizliedz ēkas Dzirciema ielā 42, Rīgā turpmāku ekspluatāciju, informē "Lidl" pārstāvji.

"Izvērtējot tehniskās apsekošanas atzinumos konstatēto kopsakarā ar Latvijas Būvinženieru savienības viedokli, kā arī ņemot vērā konstatētās atkāpes no prasībām, kas var ietekmēt ēkas drošumu, un vairāku būvspeciālistu viedokli par ēkas ekspluatācijas nepieļaujamību pašreizējā tehniskajā stāvokli, biroja ieskatā, ir pamatoti pieņemt lēmumu par visas ēkas ekspluatācijas aizliegumu. (...) Lai nodrošinātu, ka ekspluatācijā tiek izmantota ēka, kas atbilst Būvniecības likuma 9. pantā izvirzītajām prasībām, birojam ir tiesisks pamats pieņemt lēmumu par ēkas ekspluatācijas aizliegšanu līdz fiksētās bīstamības novēršanai," teikts "Lidl Latvija" saņemtajā BVKB vēstulē.

Jau ziņots, ka kopš 6. marta ir slēgts tirdzniecības centrs Dzirciema ielā 42, kur lielākais nomnieks bija "Rimi Latvia".

"Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis iepriekš apliecināja, ka "Lidl Latvija" ēku Dzirciema ielā 42 iegādājās pagājušā gada pavasarī, ar turpmākiem plāniem to pielāgot "Lidl" veikala vajadzībām.

Pēc viņa teiktā, šogad projekta sagatavošanas darbu laikā secināts, ka ēkas tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs un tā neatbilst spēkā esošo būvnormatīvu prasībām.

""Lidl Latvija", kā atbildīgs ēkas īpašnieks, nekavējoties informēja visus nomniekus par jauno situāciju, un no 6. marta slēdza tirdzniecības centru," sacīja Rudzītis un piebilda, ka turpmākie lēmumi tiks pieņemti pēc detalizētas ēkas stāvokļa pārbaudes.

Savukārt "Rimi Latvia" pārstāve Kristīne Ciemīte norādīja, ka "Rimi Latvia" vairākkārt vērsies pie "Lidl Latvija", kas ir attiecīgā tirdzniecības centra ēkas īpašnieks, lūdzot detalizēti iepazīstināt ar būvinženieru atzinumiem, uz kuriem pamatojoties ēka atzīta par bīstamu izmantošanai, tomēr "Lidl" uz "Rimi" aicinājumiem līdz šim nav atsaucies.

Pašreiz Latvijā vēl nav atvērts neviens no "Lidl" veikaliem. "Lidl Latvija" pārstāvji iepriekš skaidroja, ka uzņēmums būs gatavs to darīt, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!