Foto: Google Maps

Valsts policijas iecirkņu apvienošanai un darba telpu uzlabošanai Iekšlietu ministrija (IeM) izskata iespēju iegādāties biroja ēku Pērnavas ielā 83. "Tas ir vēl viens būtisks solis valsts modernizācijā," Ministru kabineta sēdē sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministrs, prezentējot informatīvo ziņojumu, norādīja, ka Valsts policija līdz šim strādā telpās, kas negatīvi ietekmē gan darbiniekus, gan sabiedrību. Tādēļ jaunajā plānā ir paredzēts, turpinot policijas modernizāciju, apvienot četrus iecirkņus zem viena jumta. Jaunajā ēkā kopā strādās Brasas iecirknis, Latgales iecirknis, Centra iecirknis un Teikas iecirknis.

Kopuma Rīgā strādā astoņu iecirkņi, kuri strādā vienpadsmit ēkās.

Ministrija norāda, ka kopā ar nekustāmā īpašuma nozares speciālistiem ir veikta vairāku Rīgas biroju ēku apsekošana, lai atrast piemērotākās telpas policijai. Šobrīd, kā norāda Ģirģens, par labāko no piedāvātajiem ir izvēlēta biroju ēka Pērnavas ielā 83.

Ziņojumā, kas iesniegts valdībā, norādīts, ka nekustamais īpašums 1,7337 hektāru platībā un biroju ēkas 7002,8 kvadrātmetru platībā, kuras lietderīgā platība, pēc inventarizācijas lietas datiem, ir 4687,4 kvadrātmetri. Biroju ēka nodota ekspluatācijā 2018. gada decembrī un tā atbilst A energoefektivitātes klasei. Biroja telpas ar pilnu iekšējo apdari.

"Tā kā ēka nav lietota, apdares materiāli un aprīkojums ir bez nolietojuma pazīmēm. Zem ēkas atrodas slēgta pazemes autostāvvieta 1151,10 kvadrātmetru platībā, bet virszemē izveidota autostāvvieta ar vēl 26 vietām," teikts ziņojumā.

Ēkas iegāde tiks finansēta no krīzes pārvarēšanas un ekonomikas atlabšanai paredzētajiem līdzekļiem. Ministru kabinets 2021. gada martā atbalstīja finansējuma piešķiršanu līdz 12 789 299 eiro apmērā ēkas iegādei un pārbūvei un līgumiem jābūt noslēgtiem līdz 2021. gada 1. augustam.

"Mēs varētu lepoties ar modernu policiju," teica ministrs, aicinot kolēģus atbalstīt ziņojumu.

Informācija biroja ēkas mājas lapā liecina, ka tā pieder SIA “STARJT.” Savukārt Uzņēmuma reģistra sniegtā informācija rāda, ka SIA “STARJT" pieder vienādās daļās Arnim Riekstiņam un Džonam Martinam Tallijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!