Foto: DELFI

Laikam kļūstot arvien karstākam un atvaļinājumu sezonai sākoties, arvien lielākas auto straumes plūst uz jūru. Un, kad saules un ūdens prieku baudīšana krietni nogurdinājusi, bet apkārtnē klīstošais kūpinātu zivju smārds neatvairāmi sāk kutināt nāsis, atpūtnieki saguruši dodas meklēt, kur iestiprināties un atgūt spēkus. Ragaciems ir viena no populārākajām piejūras atpūtas vietām, kur pēdējo gadu laikā izveidojies tāds kā ēdināšanas klasteris ar pionieri zivju restorānu "Bermudas", pirms četriem gadiem atvērto krodziņu ar šarmanto nosaukumu "Ribas", šovasar stāvlaukumā izvietoto "Čarlstons" burgeru busiņu un un Skrīveru mājas saldējumu, kā arī, protams, katram rīdziniekam tik labi zināmo zivju tirdziņu.

"Tādā ziņā jau teorija un prakse ir pareiza, jo vairāk pakalpojumu vienā vietā rodas, jo tā kļūst apdzīvotāka, bet tam jābūt priekšnoteikumiem," saka Vidzemes augstskolas docents, tūrisma un vides eksperts, viens no kājnieku maršruta "Jūrtaka" autoriem Juris Smaļinskis, piebilstot, ka piekrastē nebūt nav daudz šādu vietu un tam ir likumsakarīgs pamatojums - izteikta sezonalitāte.

Kā šajā vietā izdevies izveidot veiksmīgu biznesu, vai aizvadītais gads licis mainīties un ko jūrmalciema ēdinātāji sagaida no šīs vasaras, "Delfi Bizness" skaidroja Ragaciemā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!