Foto: Publicitātes foto. Attēlā redzamie "airBaltic" darbinieki nav rakstā minētās personas.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad jūlijā pārvadājusi par apmēram 90% vairāk pasažieru nekā jūnijā, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka jūlijā aviokompānija varētu būt pārvadājusi par apmēram 90% vairāk pasažieru nekā jūnijā, kā arī augustā plānots pārvadāt vairāk pasažieru nekā jūlijā. Tostarp lielākā daļa no aviokompānijas apkalpotajiem pasažieriem joprojām ir vietējie iedzīvotāji.

Gauss arī atzina, ka, turpinoties līdzīgām tendencēm, aviokompānija šogad varētu pārvadāt kopumā vairāk nekā divus miljonus pasažieru, kā tika plānots. "Ja skatāmies uz tagadējiem skaitļiem, tad, jā, bet mēs nezinām, kas notiks," sacīja "airBaltic" izpilddirektors.

Viņš uzsvēra, ka ir mainījušies pasažieru paradumi un biļetes tiek rezervētas pamatā vien 4-6 nedēļas iepriekš, nevis vairākus mēnešus iepriekš kā kādreiz. "Tātad, mēs redzam, kas būs septembrī, bet mēs neredzam, kas būs oktobrī, novembrī un decembrī," sacīja Gauss.

Tāpat aviokompānijas vadītājs atzīmēja, ka pagaidām rezervāciju skaits pieaug katru nedēļu. "Pašlaik mēs redzam, ka rezervāciju skaits katru nedēļu pieaug, bet mēs nezinām, cik ilgi tas tā būs," pauda Gauss.

Viņš arī minēja, ka "airBaltic" ir pieņēmusi atkal darbā kopumā apmēram 140 cilvēku, taču krīzes sākumā tika atlaisti apmēram 700 darbinieku. "Mēs esam tālu no tā, lai visi atgrieztos atpakaļ," sacīja Gauss.

Jau vēstīts, ka šogad pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadājusi kopumā vairāk nekā 328 000 pasažieru, tostarp janvārī aviokompānija pārvadāja 44 400 pasažieru, februārī - 23 500 pasažieru, martā - 29 200 pasažieru, aprīlī - 49 000 pasažieru, maijā - 67 300 pasažieru, bet jūnijā - 114 700 pasažieru.

2020.gadā "airBaltic" pārvadāja kopumā 1,34 miljonus pasažieru, kas ir par 73% mazāk nekā 2019.gadā.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!