Foto: Publicitātes attēli
Vīna darītavas "Berga vīns" īpašniekiem Sandai un Rihardam Bergiem, sākot izmēģināt vīna darīšanu, nebija plānu veidot īstu vīna darītavu, kur nu vēl domas, ka tas varētu kļūt par biznesu. Bet, kā viņi paši šobrīd atzīst, tad beigās izrādījās, ka viņi laika gaitā neapzināti likuši kopā tādu kā puzli līdz brīdim, kad rādījās skaidra bilde un notika "klikšķis".

Sākās kā joks

"Berga vīns" vīna darītavā šobrīd tiek raudzēti vīni, dzirkstošie vīni un sidri no Latvijas augļiem un ogām, pamazām pārdošanas apjomi aug un plāni ir lieli.

Pirmie mēģinājumi raudzēt vīnu notikuši ap 2016. gadu, kas sācies kā joks, taču pēc pāris mēģinājumiem vīns sanācis, tādēļ nolemts to turpināt darīt. Sieva Sanda gan par jauno vīra hobiju – vīna raudzēšanu, galīgi nav bijusi sajūsmā, jo īsti nebija saprotams – kādēļ vīns jāraudzē mājās – tas aizņēma vietu, patērēja laiku un patukšoja ģimenes budžetu, jo iekārtas, kuras bija nepieciešamas, lai Rihards savu hobiju varētu attīstīt tālāk, bija salīdzinoši dārgas.

"Pieredze mums bija nulle, vēlme darboties un attīstīties – 110%. Tā mēs īsumā varētu raksturot šo biznesu," saka Rihards. "Kaut kad prātojot, ko mēs teiksim cilvēkiem, kā šis viss radās, sapratām, ka mums jau nav skaistais, filmu cienīgais sižets, kā vectēvs atstājis mantojumā ābeļdārzu, vai mēs esam apguvuši savas prasmes, strādājot pie kāda vīnkopja Francijā. Taču tad nāca tāda forša apskaidrība, ka mums ir savs stāsts, kas var iedvesmot sapņot un darboties arī no nulles pozīcijas. Ir drusku jāļaujas, drusku jāriskē un jādarbojas uz 110 procentiem," saka Bergs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!