Foto: Lauma Kalniņa/Svaigi.lv

Ģimenes zemnieku saimniecībā "Zilūži", kas tirgū atpazīstama ar zīmolu "Grasbergs", saimnieko vecāki un trīs dēli ar ģimenēm, darbojoties četros virzienos: lopkopība, graudkopība, piena pārstrāde un tirdzniecība. Pēdējo desmit gadu laikā saimniecība strauji augusi, nesen aizsākts vēršu steiku bizness un viens no brāļiem uzsācis darbu, lai Latvijā ieviestu inovatīvu metodi veterinārmedicīnā.

"Delfi Bizness" kopā ar virtuālo tirgu "Svaigi.lv" viesojās vairākās zemnieku saimniecībās Latvijā, lai iepazītu uzņēmīgus lauksaimniekus.

Ģimenes saimniecības pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā. Saimniekošana sākta ar divām gotiņām un septiņiem hektāriem zemes, palēnām paplašinoties. Kā stāsta saimniecības pašreizējais īpašnieks un vadītājs Valts Grasbergs, vecākajam brālim jau 16 gadu vecumā, kad bija iespēja sākt izmantot Eiropas fondu finansējumu, bija jāpieņem lēmums, vai viņš gribēs turpināt vecāku un vecvecāku "Zilūžos" iesākto. Šis posms iezīmē straujāka izaugsmes perioda sākumu. Saimniecības attīstībā iesaistoties arī jaunākajiem brāļiem, tā šobrīd izaugusi līdz 200 slaucamām govīm. Paralēli audzis arī graudkopības novirziens, un pašlaik tiek apstrādāti jau 600 hektāri zemes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!