Foto: Publicitātes foto

Konkurences padome ir saņēmusi SIA "EfTEN Plaza" apvienošanās ziņojumu par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Jaunā Teika offices" un SIA "Jaunā Teika Ausma" aktīviem. Mēneša laikā tai jāpieņem lēmums atļaut darījumu vai veikt padziļinātu izpēti.

SIA “EfTEN Plaza” pamatdarbības veids ir sava nekustamā īpašuma iznomāšana un biroju un pasākumu telpu iznomāšana. Savukārt SIA “Jaunā Teika offices” un SIA “Jaunā Teika Ausma” pamatdarbība ir biroju un pasākumu telpu iznomāšana.

Konkurences padomei viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas ir jāpieņem lēmums a) par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem vai b) papildu izpētes uzsākšanu. Ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Konkurences padome aicina uzņēmumus, kas varētu varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, sazināties ar iestādi.

Tā atgādina, ka atļauja apvienošanās darījumiem nepieciešama, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 30 milj. eiro un vismaz 2 apvienošanās dalībnieku apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 1,5 milj. eiro katram. Valstiska lielo apvienošanās darījumu kontrole nepieciešama, lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā.

“Delfi Bizness” septembra sākumā ziņoja, ka "EfTEN Real Estate Fund 4" no "Hanner Group" par 131 miljonu eiro iegādājies biroju kvartālu "Jaunā Teika" Rīgā, kas ir "EfTEN" līdz šim lielākais darījums un otrs lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijas vēsturē.

Biznesa centru "Jaunā Teika" veido četras biroja ēkas, no kurām trīs – "Ausma", "Teodors" un "Henrihs" tika uzbūvētas 2016. gadā, bet viena – "Valters" jau 2009. gadā. Biroja ēku kompleksa nomājamā platība ir aptuveni 59 tūkst. kvadrātmetru, un tajā kopumā ir 1102 autostāvvietas, no kurām 973 atrodas divās daudzlīmeņa stāvvietu ēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!