Foto: Publicitātes foto
"Capitalica Green Logistics Fund", ko pārvalda "SBA Group" investīciju pārvaldes uzņēmums "Capitalica Asset Management", iegādājies loģistikas centru netālu no Starptautiskās lidostas "Rīga".

Šīs ir jau trešās investīcijas, kuras pēdējā gadā veicis "Capitalica Green Logistics Fund". Tādējādi fonds turpina izvērst savu klātbūtni Baltijas loģistikas tirgū un turpmākajos gados plāno akumulēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

"Šis ir pirmais fonda iegādes darījums Latvijas tirgū. Komplekss Mārupes novadā iederas mūsu plānā radīt Baltiju aptverošu augstvērtīgu noliktavu centru tīklu. Tas ļauj palielināt fonda ienākumus un tādējādi pievienot vērtību mūsu investoriem," norāda "Verde" attīstītājs, "Capitalica Asset Management" vadītājs Andrius Barštis (Andrius Barštys).

2019. gadā celtā ēka atrodas pie Rīgas pilsētas robežas, dažu minūšu attālumā no Starptautiskās lidostas "Rīga" un ar piekļuvi valsts galvenajiem autoceļiem, kas ved uz Viļņu, Tallinu un Ventspils ostu. Mārupes novads pakāpeniski tiek attīstīts par loģistikas centru, un arvien vairāk uzņēmumu to izvēlas savām ražotnēm un noliktavām. "Rail Baltica" attīstības plānā ir iekļauts kravu dzelzceļa atzara pieslēgums Starptautiskajai lidostai "Rīga", tādējādi palielinot īpašuma vērtību nākotnē.

Ēka ir izcilā tehniskā stāvoklī ar kopējo iznomājamo platību 6 200 kvadrātmetri. Ēka, kas celta "stock office" formātā ar 3 veidu telpām – noliktava, birojs un mazumtirdzniecības telpa – paredzēta vietējiem maziem un vidējiem e-komercijas un vieglās ražošanas uzņēmumiem. Noliktavas īpašuma noslogojums ir 100%.

"Walless" sniedza konsultācijas saistībā ar darījuma juridiskajiem un nodokļu aspektiem, savukārt uzņēmums UAB "Statybos procesų valdymas" sniedza konsultācijas vides un tehniskajos aspektos. "Colliers" ir veicis komerciālo padziļināto izpēti un veiks ēkas uzturēšanas pārvaldību pēc darījuma. Darījumu finansēja "Citadele" Latvijā. Pirkuma cena netiek izpausta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!