Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 14. oktobrī, Rīgas domes pārstāvji svinīgi atklāja jaunizbūvēto veloceļu “Centrs - Ziepniekkalns”, kura būvniecība tika sākta pērnā gada rudenī, "Delfi Bizness" informēja domē.

Projekta ietvaros izbūvēts no gājējiem un autosatiksmes atdalīts veloceļš, veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi, kā arī iestādīti aptuveni 400 jauni košumkrūmu stādi. Veloceliņa kopgarums ir nepilni seši kilometri.

“Rīgā satiksmes infrastruktūras jomā aktīvi turpinās būvniecības sezona. Neraugoties uz Krievijas izraisītā kara Ukrainā radīto ievērojamo būvniecības izmaksu kāpumu, esam spējuši veiksmīgi novadīt un pabeigt vēl vienu rīdziniekiem svarīgu infrastruktūras objektu, kas tuvāko apkaimju iedzīvotājiem nodrošinās kvalitatīvu velotransporta savienojumu un labākas mikromobilitātes iespējas,” stāsta Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis.

Darbus veica ceļu būves uzņēmums SIA “Binders". Kā iepriekš aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, veloceļa "Centrs-Ziepniekkalns" plānotās izmaksas bija 1,8 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!