Foto: Publicitātes foto/"BaltCap"

Privātā un riska kapitāla investora "BaltCap" pārvaldītais fonds "BaltCap Private Equity Fund III" (BPEF III) ir parakstījis līgumu par Igaunijas lielākā integrētā grāmatu mazumtirdzniecības, izdevniecības un izplatīšanas uzņēmuma "Rahva Raamat" iegādi, lai turpinātu tā izaugsmi visā Baltijā, liecina "BaltCap" sniegtā informācija.

"Rahva Raamat" produktu un pakalpojumu straujā digitalizācija ļaus lasītājiem piedāvāt daudzveidīgāku un pieejamāku grāmatu izvēli. Darījums tiks pabeigts tuvāko mēnešu laikā pēc Igaunijas Konkurences padomes apstiprinājuma.

"Rahva Raamat" iegāde papildina šī gada septembrī notikušo Lietuvas vadošās izdevniecības "Alma Littera" un grāmatnīcu tīkla "Pegasas" iegādi. Darījuma mērķis ir izveidot vadošo Baltijas mēroga izdevniecību un grāmatnīcu ķēdi, kas koncentrējas uz digitālo produktu piedāvājumu un jauniem grāmatu formātiem.

Uzņēmumam "Rahva Raamat" ir plaša tiešsaistes grāmatnīca un 12 veikali astoņās Igaunijas pilsētās, no kuriem trīs ir koncepta veikali ar kafejnīcām. "Rahva Raamat" apgādā arī 250 mazumtirdzniecības veikalus visā Igaunijā, tostarp "Coop", "Rimi", "Prisma", "Maxima" un "Selver".

Dagnis Dreimanis, "BaltCap" vadošais partneris, informē, ka "Rahva Raamat" ir veiksmīgs daudzkanālu grāmatu tirdzniecības uzņēmums Igaunijā: ""Rahva Raamat" stiprās puses ir fokusētā pieeja klientiem un vadošā loma IT un digitālo risinājumu jomā. Uzņēmums jau 2005. gadā izveidoja savu pirmo internetveikalu Igaunijā, savukārt 2015. gadā radīja pirmo šāda veida lietotni šajā segmentā."

"Mēs grāmatu mazumtirdzniecībā un izdevējdarbībā saskatām lielu izaugsmes potenciālu," saka Dreimanis.

BPEF III iegulda līdzekļus inovatīvos uzņēmumos Baltijas un Ziemeļvalstīs, vadoties pēc stratēģijas "iegādājies un attīsti" ("buy and build"). BPEF III tika izveidots sadarbībā ar Eiropas Investīciju fondu (EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB), Ziemeļvalstu Vides finanšu korporāciju (NEFCO), LHV pensiju fondiem, SEB pensiju fondiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, "eQ Asset Management", kā arī privātiem ģimenes fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!