Foto: Publicitātes foto

"BaltCap Private Equity Fund III" (BPEF III) parakstīja līgumu par Baltijas lielākās izdevniecības "Alma littera", kā arī grāmatnīcu "Pegasas" tīkla un saistīto grupas uzņēmumu iegādi, lai sekmētu to tālāko izaugsmi. Darījumam ir jāsaņem Lietuvas Konkurences padomes atļauja.

Pašreizējā vadības komanda turpinās darbu uzņēmumā.

"BaltCap investē uzņēmumā ar senu vēsturi, pārliecinošiem panākumiem un spēcīgiem zīmoliem Lietuvas grāmatu izdevējdarbības un mazumtirdzniecības tirgū. Nozare joprojām ir sadrumstalota, un mūsu ieskatā "Alma littera" grupas uzņēmumiem ir liels izaugsmes potenciāls. Saskatām jaunas iespējas gan digitālajā izplatīšanā, gan grāmatu formātos, kas noteikti būs ieguvums klientiem gan Lietuvā, gan arī ārpus tās robežām," komentē "BaltCap" vadošais partneris Dagnis Dreimanis.

Šis pēc kārtas ir ceturtais BPEF III ieguldījums, iepriekš fonds iegādājās sabiedriskā transporta biļešu pakalpojumu sniedzēju "Ridango", biļešu tirdzniecības platformu Baltijā "Piletilevi Grupp" un gaļas pārstrādes uzņēmumu "Krekenavos".

Kompāniju grupa "Alma littera" ir dibināta 1990. gadā un ir lielākā integrētā grāmatu izdevniecība un mazumtirgotājs Lietuvā, kurā ietilpst izdevniecība "UAB Alma littera", vairumtirgotājs UAB "Alma littera sprendimai", grāmatu mazumtirgotājs UAB "ALG knygynai", "3PL" loģistikas pakalpojumu sniedzējs UAB "ALG logistika" un grāmatu e-komercijas vietne UAB "Knygų Klubas".

Alma littera grupas dibinātājs un akcionārs Arvīds Andrijausks (Arvydas Andrijauskas), uzsver, ka tāda starptautiska fondu pārvaldītāja kā "BaltCap" interese apliecina uzņēmuma pievilcību un ilgtspēju. Viņš ir pārliecināts, ka "BaltCap" pieredze un profesionālā komanda palīdzēs uzņēmumam sasniegt ambiciozus izaugsmes mērķus gan Lietuvā, gan ārvalstīs.

Šī darījuma konsultanti ir "Ellex" un "Persense". Darījuma vērtība un cita informācija netiek izpausta. Lai noslēgtu darījumu, ir jāsaņem Konkurences padomes atļauja Lietuvā. Plānots, ka atbilde tiks sniegta 1-2 mēnešu laikā.

BPEF III iegulda līdzekļus inovatīvos uzņēmumos Baltijas un Ziemeļvalstīs, ievērojot stratēģiju "pērc un attīsti". Fonds tika izveidots sadarbībā ar Eiropas Investīciju fondu (EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB), Ziemeļvalstu Vides finanšu korporāciju (NEFCO), LHV pensiju fondiem, SEB pensiju fondiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, "eQ Asset Management", kā arī privātiem ģimenes fondiem. EIF ir ieguldījis līdzekļus, izmantojot Baltijas Inovāciju fondu 2 (BIF 2, iniciatīva, kas izveidota, sadarbojoties Igaunijai , Latvijai, Lietuvai un EIF), un EIF ieguldījums BPEF III saņem finansiālu atbalstu arī no Eiropas Savienības, ko sniedz Eiropas Stratēģisko investīciju fonds (EFSI), kas izveidots saskaņā ar Investīciju plānu Eiropai. EFSI mērķis ir palīdzēt atbalstīt ienesīgu ieguldījumu finansēšanu un īstenošanu Eiropas Savienībā un sniegt plašāku piekļuvi finansējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!