Foto: LETA

VAS "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns turpinās vadīt uzņēmuma valdi vēl arī turpmākos piecus gadus, "Delfi Bizness" informēja "Latvijas Pasta" pārstāvji.

"Latvijas pasta" padome uzņēmuma valdes jauno sastāvu apstiprināja otrdien, 13. decembrī, VIlcāns turpinās darbu valdes priekšsēdētāja un izpilddirektora amatā, savukārt valdes locekļu amatus ieņems Andris Puriņš, Gusts Muzikants un Kristaps Krūmiņš. Valde tiek iecelta uz pieciem gadiem, un tās pilnvaru termiņš sāksies 2023. gada 9. janvārī.

"Esam iecēluši spēcīgu un kompetentu līderu komandu, kas apliecina padomes apņēmību veicināt izsvērtas un mērķtiecīgas pārmaiņu un izaugsmes programmas īstenošanu globālo izaicinājumu apstākļos. Uzņēmumam ir ievērojams aktīvu apjoms un patlaban vēl nerealizēts biznesa iespēju potenciāls, kas nodrošinātu iespēju nostiprināt līdera statusu reģionālajā pasta un loģistikas pakalpojumu tirgū. Lai to veicinātu, plānojam turpināt darbu pie uzņēmuma procesu un pakalpojumu modernizēšanas un digitalizēšanas, kā arī jaunu un inovatīvu pasta pakalpojumu ieviešanas," saka "Latvijas Pasta" padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

Konkursā uz vakantajiem valdes priekšsēdētāja un četriem valdes locekļu amatiem tika saņemti 78 pieteikumi, kurus nominācijas komisija vērtēja četrās kārtās. Uz konkursa ceturto kārtu tika izvirzīti 11 kandidāti valdes priekšsēdētāja un trīs valdes locekļu amatiem, kā arī nolemts nevirzīt kandidātus valdes locekļa amatam ar atbilstību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā, šim amatam izsludinot jaunu konkursu.

Konkursa ceturtajā kārtā notika padziļināta kandidātu vadības kompetenču novērtēšana, kā rezultātā nominācijas komisija padomei galīgā lēmuma pieņemšanai izvirzīja divus amata kandidātus katrā jomā. Pēc nepieciešamo atzinumu saņemšanas no valsts drošības iestādēm padome pieņēma gala lēmumu par valdes locekļu iecelšanu amatā.

Vilcāna pārvaldībā būs uzņēmums un komanda, kā arī iesaistīto pušu vadība. Viņš "Latvijas Pastā" strādā 17 gadus, no kuriem aptuveni 11 gadus – direktora pozīcijās, savukārt no 2016. gada – valdes priekšsēdētāja amatā.

Savukārt Puriņš būs valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā un galvenais finanšu pārvaldes direktors (CFO). Puriņa atbildībā būs uzņēmuma finanšu jautājumu vadīšana. Pēdējos gadus Puriņš "Latvijas Pastā" ieņēmis Finanšu vadības departamenta direktora amatu, izveidojot vienotu finanšu departamentu. Viņš uzņēmumā vadījis finanšu un vadības grāmatvedības darbu, nodrošinājis risku vadību, sadarbību ar bankām, iepirkumu procesus.

Muzikants būs valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā un biznesa attīstības pārvaldes direktors (CCO). Šī amata pārziņā būs kapitālsabiedrības ieņēmumi, kā arī produktu un pakalpojumu attīstības un pārdošanas virzība. Muzikants pēdējos 10 gadus bijis komercdirektors un valdes loceklis SIA "Tet", kur viņa pārraudzībā bija pakalpojumu, cenu, pārdošanas un apkalpošanas kanālu, mārketinga stratēģijas izveide un realizācija. Iepriekš viņš 10 gadus bijis "Kimberly-Clark" Dienvidu un Centrālās Eiropas un Baltijas vadītājs, ieviešot jaunus zīmolus un produktus 12 valstīs.

Savukārt Krūmiņš būs valdes loceklis ar atbildību operacionālās darbības vadības jomā un biznesa operacionālās vadības direktors (COO). Viņš turpmāk vadīs un pārraudzīs ar kapitālsabiedrības un tās meitas uzņēmumu darbību saistīto materiāltehnisko nodrošinājuma efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas izpildi, kā arī mērķu un darbības radītāju sasniegšanu. Krūmiņš "Latvijas Pastā" strādā kopš 2007. gada, uzsākot darba gaitas kā Personāla plānošanas daļas vadītāja vietnieks un izaugot līdz valdes loceklim kopš 2016. gada. Pēdējos gadus kā valdes loceklis bijis atbildīgs par darbinieku skaita ziņā lielāko struktūrvienību – pasta nodaļu, piegādes (pastnieku) tīkla, sūtījumu šķirošanas un pārvadāšanas – darbības nepārtrauktību, kvalitātes un attīstības nodrošināšanu.

Šobrīd noris atlase piektajam valdes loceklim ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā. Šis valdes loceklis amatā tiks iecelts 2023. gada pirmajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!