Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "Air Baltic Corporation" īpašā pasākumā Kanādā kopā ar lidmašīnu ražotāju "Airbus" prezentēja savu četrdesmito A220-300 lidmašīnu – Latvijas karoga krāsās, "Delfi" uzzināja lidsabiedrībā.

Plānots, ka "airBaltic" četrdesmitā A220-300 lidmašīna ar reģistrācijas numuru YL-ABN lidsabiedrības flotei pievienosies 2023. gada aprīļa sākumā, kad paredzēts ir arī īpašs pasākums Rīgā, Latvijā, lai svinētu šo notikumu.

Šī būs otrā A220-300 lidmašīna "airBaltic" flotē ar īpašu krāsojumu Latvijas karoga krāsās.

Līdz šim "airBaltic" ar A220-300 lidmašīnām ir pārvadājusi teju 11 000 000 pasažieru.

Kopumā lidsabiedrība ar tām veikusi vairāk nekā 126 000 lidojumu un nolidojusi vairāk nekā 275 000 stundu.

Lidsabiedrībā atgādina, ka kopš 2020. gada maija "airBaltic" visus lidojumus veic tikai ar "Airbus A220-300" lidmašīnām. Šis lēmums vienkāršo flotes uzturēšanu, kā arī sniedz papildu ieguvumus lidmašīnu efektivitātei.

"Pirms vairāk nekā sešiem gadiem "airBaltic" kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas uzsāka lidojumus ar A220-300. Šīs lidmašīnas ir kļuvušas par mūsu lidojumu un darbības pamatu, un mēs turpinām būt lepns šo lidaparātu vēstnieks. Šo gadu laikā ir bijusi veiksmīga sadarbība un draudzība starp mums kā Latvijas nacionālo lidsabiedrību un mūsu partneriem Kanādā, tāpēc priecājamies šodien šeit atrasties, godinot šo lidmašīnu un gadu laikā kopā paveikto darbu. Esam lepni un pagodināti, ka šī lidmašīna ir daļa no mūsu aizvien pieaugošās A220-300 flotes," izteicies "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

"Airbus Canada" vecākais viceprezidents klientu apmierinātības, pakalpojumu un A220 produktu politikas jautājumos Robs Devārs atzinis, ka ""airBaltic" četrdesmitās A220-300 lidmašīnas, kas lepni lidos Latvijas karoga krāsās, atklāšana uzņēmumā "Airbus Canada" ir nozīmīgs brīdis. Šī lidmašīna simbolizē ilgtermiņa un nepārtrauktu sadarbību ar "airBaltic", jo mums ir kopīgs mērķis sniegt pasažieriem ilgtspējīgāko un ērtāko lidojuma pieredzi. A220 lidmašīnas līdz šim ir nolidojušas vairāk nekā vienu miljonu stundu un pārvadājušas vairāk nekā 70 miljonus pasažieru."

"airBaltic" ("" AS) savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. "airBaltic" dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,96% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,04%.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!