Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc tam, kad pirmdienas vakarā netika izlozēts neviens lielais uzvarētājs, ASV loterijas "Powerball" džekpots ir sasniedzis 1,73 miljardus ASV dolāru, tādējādi kļūstot par otro lielāko balvu loterijas vēsturē, vēsta "CNN".

Ja laimīgais biļetes īpašnieks laimēs džekpotu, viņš varēs izvēlēties starp ilgākā laika posmā izmaksājamu balvu, kuras vērtība tiek lēsta 1,73 miljardu ASV dolāru apmērā, vai vienreizēju maksājumu 756,6 miljonu ASV dolāru apmērā – abos gadījumos pirms nodokļu nomaksas, paziņojusi "Powerball".

Pirmdienas laimīgie skaitļi bija 16, 34, 46, 55, 67 un "Powerball" 14. Tika izlozēti vairāk nekā 3,7 miljoni laimējušo biļešu ar zemākiem balvu līmeņiem, tostarp 2 miljonu ASV dolāru balva Floridā un četras 1 miljona ASV dolāru balvas Kalifornijā, Indiānā, Oregonā un Virdžīnijā.

Kopš pēdējās džekpota laimēšanas ir pagājuši vairāki mēneši – 19. jūlijā viena biļete Kalifornijā laimēja 1,08 miljardu ASV dolāru vērtu laimestu.

1,73 miljardu ASV dolāru balva ir ierindojama otrajā vietā pēc 2,04 miljardu ASV dolāru balvas, kas tika laimēta Kalifornijā pagājušā gada novembrī.

Saskaņā ar loterijas datiem izredzes laimēt jebkuru "Powerball" balvu ir 1 pret 24,9, bet izredzes iegūt džekpotu ir 1 pret 292,2 miljoniem.

Nākamā izloze notiks trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!