Foto: Shutterstock

Neskatoties uz to, ka Latvija kopš neatkarības atgūšanas pirms 30 gadiem ir piedzīvojusi salīdzinoši strauju izaugsmi, aizvien mūsu valsts ir vājākā starp pārējām Baltijas valstīm, un mūsu iedzīvotāju dzīves līmenis būtiski atpaliek no vidējā Eiropas Savienības līmeņa.

Ja pieņemtu, ka nākotnē valsts ekonomikas izaugsme kaut kādā veidā varētu turpināties pašreizējā tempā, ko nekādā ziņā nevar garantēt, tas nozīmētu, ka Latvija Eiropas Savienības vidējo ienākumu līmeni varētu sasniegt aptuveni līdz 2050. gadam, atzina Latvijas Bankas vadītājs Mārtiņš Kazāks.

Ja pieņemtu, ka nākotnē valsts ekonomikas izaugsme kaut kādā veidā varētu turpināties pašreizējā tempā, ko nekādā ziņā nevar garantēt, tas nozīmētu, ka Latvija Eiropas Savienības vidējo ienākumu līmeni varētu sasniegt aptuveni līdz 2050. gadam, atzina Latvijas Bankas vadītājs Mārtiņš Kazāks.

Lai meklētu risinājumus straujākai attīstībai, eksperti tikās Latvijas Bankas rīkotajā tautsaimniecības konferencē "Recepte ekonomikas izaugsmei". 

Tajā tika apspriesta esošā eirozonas ekonomiskā situācija, skaidroti Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumi celt bāzes procentu likmes, izteikts vērtējums par Latvijas ekonomisko situāciju un minētas idejas, kā veicināt straujāku izaugsmi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!