Foto: Privātais arhīvs/LETA

Rinalds Pļavnieks VAS "Latvijas dzelzceļš" ("LDz") valdes priekšsēdētāja amatā stājās šā gada vasarā. Papildus darbam transporta nozarē viņš vairāk nekā desmit gadus lasījis lekcijas augstskolās.

Uzņēmuma vadītājs uzsver, ka šobrīd lielu pārmaiņu laikus piedzīvo ne vien visa transporta nozare, bet arī "LDz", kuram jāpiemērojas jaunajai tirgus realitātei.

Privātajā dzīvē gūt pozitīvas emocijas palīdz kopā ar ģimeni pavadītais laiks, lielākoties ārpus pilsētas, tuvāk dabai, kā arī hobiji. Arī savu ideālo dienu viņš iztēlojas vasarā pie Baltijas jūras.

Sarunā ar "Delfi Bizness" Rinalds Pļavnieks stāsta, ka pašas pirmās darba gaitas savulaik sāka jahtklubā, remontējot buru un motora jahtas. Atbildības, tehniskās sarežģītības un nepieciešamās precizitātes dēļ tā bijusi izaicinoša pieredze.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Darbam cilvēks velta lielu daļu no savas dzīves. Kāpēc strādājat tieši šajā jomā?

Transporta nozare man vienmēr ir šķitusi ļoti interesanta trīs iemeslu dēļ.

Pirmkārt, tai raksturīga augsta dinamika un tehniskā sarežģītība, kas pieprasa risinājumus izaicinošām situācijām.

Otrkārt, tā ļauj iesaistīties globālos procesos un, ja ne klātienē, vismaz attālināti iepazīt un iesaistīties ģeogrāfiski plaša mēroga notikumos.

Treškārt, transporta nozares profesionāļi ir vienoti un koleģiāli. Tas tādēļ, ka visos pārvadājumos ir iesaistīti vairāki uzņēmumi un daudzi desmiti cilvēku. Romantizējot: transportā iesaistītie tieši turpina to sadarbības tradīciju, kura iesākusies ar Zīda ceļu, lielajiem ģeogrāfiskajiem atklājumiem un citiem vēstures priekštečiem, tādējādi intriģējot, bet tajā pašā laikā uzliekot zināmu atbildību turpināt savienot pasauli un apgādāt to ar vajadzīgajām precēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!