Foto: Publicitātes foto

Būvmateriālu, dārza un mājsaimniecības preču tirgotājs "Kesko Senukai Latvia" savos veikalos turpina attīstīt pašapkalpošanās kasu sistēmu. 2023. gadā, investējot 140 000 eiro, tās ieviestas veikalos Lucavsalā un Kārļa Ulmaņa gatvē Rīgā, kā arī Loka maģistrālē Jelgavā.

2019. gada novembrī pirmā pašapkalpošanās kasu zona tika ieviesta "K Senukai" veikalā "Ozols" un kļuva par veiksmīgu pilotprojektu, lai attīstītu un ieviestu šo jauninājumu arī citos veikalos, stāsta uzņēmumā. Praksē esot pierādījies, ka pašapkalpošanās kases ir ērts risinājums norēķiniem gan par nelieliem, gan izmēros vai svarā lielākiem pirkumiem, piemēram, cementa maisiem, lamināta iepakojumiem, flīzēm kastēs.

Klientiem pašapkalpošanās zona samazina rindās pie kasēm pavadīto laiku, savukārt kasu darbiniekiem sniedzot atslodzi ikdienas darbā. "Pašapkalpošanās kasi uzraugošā darbinieka maiņa ilgst divas stundas, un kasieri no tradicionālajām kasēm, kur ir sēdošs darbs, var izkustēties un gūt jaunu pieredzi, ik pa laikam uzraugot pašapkalpošanās kases. Arī turpmāk plānota jaunu tehnoloģiju ieviešana "K Senukai" veikalos," stāsta "Kesko Senukai Latvia" izpilddirektore Viktorija Voičenko.

Pašapkalpošanās kases ļaujot uzņēmumam iegūt precīzākus datus par klientu iepirkšanās paradumiem un produktu pieprasījumu, kā arī ievērojami samazināt klientu apkalpošanai nepieciešamo laiku salīdzinājumā ar tradicionālajām kasēm.

"Tendences rāda, ka pircēji visā pasaulē izmanto digitālās norēķinu un pašapkalpošanās iespējas. Būvmateriālu tirgū šādu risinājumu ieviest ir izaicinājums, jo klientam ir svarīgi saņemt profesionāla pārdevēja konsultāciju, ja nepieciešams. Veikala "Ozols" piemērs pierāda, ka spējam nodrošināt klientu servisu arī pašapkalpošanās kasēs, kā rezultātā uzņēmums ir pieņēmis lēmumu digitalizēt pakalpojumu klāstu, ejot līdzi laikam un pieprasījumam," skaidro Informācijas tehnoloģijas servisa grupas vadītājs Inokentijs Mancurovs.

Katrā veikalā, kur iekārtota pašapkalpošanās zona, pieejamas četras pašapkalpošanās kases, kurās norēķināties var tikai ar bankas karti. Norēķināties ar skaidru naudu, kā ierasts, var blakus esošajās kasēs.

Biznesa dati:


AS "Kesko Senukai Latvia"

Reģistrācijas datums: 03.10.1996.

Apgrozījums (2022. gadā): 192 258 315 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2022. gadā): 8 068 594 eiro

Darbinieku skaits: 902

Patiesais labuma guvējs: Artūras Rakauskas (Lietuva)


Avots: "Lursoft"

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!