Foto: Shutterstock

Šogad deviņu mēnešu laikā koplietošanas automašīnas bijušas iesaistītas 246 avārijās. Vairākas no tām raisījušas skaļu rezonansi sabiedrībā. Teju pirms gada Jaungada naktī kāds vadītājs reibumā izraisīja avāriju ar koplietošanas servisa "OX Drive" automašīnu "Tesla". Savukārt vēl novembra vidū Olaines pusē "CityBee" nomas auto "Volkswagen T-Roc" ietriecās kokā. Trīs cilvēki, kas tobrīd atradās mašīnā, guva smagas traumas. Zināms, ka "CityBee" kliente pirms avārijas ievērojami pārsniedza ātrumu.

Igaunijā auto īpašnieku asociācija jau skandina trauksmes zvanus un ir gatava īstenot kampaņu pret "Bolt" un citiem uzņēmumiem, kas piedāvā nomas auto. Tie daļēji tiek vainoti pie auto novietošanas un ceļu satiksmes kultūras problēmām, raksta "Delfi.ee".

"Delfi Bizness" nolēma noskaidrot, kāda ir nomas automašīnu lietotāju braukšanas kultūra Latvijā. Tāpat raksts atklāj, kuru uzņēmumu automašīnas visbiežāk iesaistītas avārijās un ko paši koplietošanas platformu pārstāvji domā par viņu automašīnu lietošanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!