Foto: Midjourney/DELFI

Ceturtdien, 7. decembrī, divi jauni nodrošinājumi reģistrēti Daugavpils uzņēmumam SIA "Rem Pro", informē "Lursoft Klientu portfelis".

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes piemērotie nodrošinājumi paredz aizliegumu uzņēmumam samazināt pamatkapitālu, kā arī reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot vai grozīt.

Viens aktīvs nodrošinājums uzņēmumam ir spēkā vēl no šā gada jūnija.

Arhitektūras un būvuzraudzības pakalpojumu sniedzējs SIA "Rem Pro" dibināts 2007. gadā. "Lursoft" izziņā redzams, ka uzņēmumam ir ne tikai aktīvi nodrošinājumi, bet arī kavēti maksājumi, tāpat arī uzkrāts vairāk nekā 142 tūkstošus eiro liels nodokļu parāds.

SIA "Rem Pro" līdzīpašnieks Mihails Rjabokons "Delfi Bizness" norāda, ka uzņēmums pats vērsies VID ar iniciatīvu par maksājumu pārstrukturēšanu, jo viens no lielajiem klientiem kavējis maksājumu.

“Uzņēmumā "Rem Pro" mēs saskārāmies ar maksājumu kavējumiem no klienta puses, kas mums apgrūtināja nodokļu saistību izpildi. Tāpēc nolēmām rīkoties proaktīvi. Saprotot, ka "Rem Pro" spēja savlaicīgi samaksāt nodokļus var būt apdraudēta, vērsāmies Valsts ieņēmumu dienestā ar priekšlikumu pārstrukturēt maksājumus, lai gada garumā varētu sadalīt nodokļu parādu vienādās daļās. Šajā gadījumā pamatkapitāla samazināšanas un komercķīlu reģistrācijas aizlieguma noteikšana ir standarta procedūra nodokļu maksājumu pārstrukturēšanas ietvaros.“

Pērn SIA "Rem Pro" apgrozīja 3,77 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 635,72 tūkstošus eiro lielu peļņu. Uzņēmumā 2022. gadā strādāja 67 darbinieki.

"Lursoft" dati rāda, ka šogad uzņēmums uzvarējis desmit publisko iepirkumu konkursos, no kuriem lielākais ir par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi un autoruzraudzību Jēkabpils novada trīs ēku energoefektivitātes paaugstināšanai un pārbūvei. Līgumcena – 79,22 tūkstoši eiro.

SIA "Rem Pro" kapitāldaļu turētāji ir Mihails Rjabokons un Jurijs Sabanskis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!