Foto: Publicitātes foto

Šobrīd samazinās attālinātā darba vakanču skaits. "Ja cilvēks apsver iespēju strādāt klātienē, ir lielāka varbūtība, ka viņa kandidatūru izskatīs," sarunā ar "Delfi Bizness" atklāj Latvijas IT uzņēmuma, kas specializējies testēšanas pakalpojumu sniegšanā, "TestDevLab" personāla atlases vadītāja Aiva Grasberga. Viņa arī stāsta, kā uzņēmums izvērtē potenciālos amata kandidātus un kādiem jautājumiem jāgatavojas darba intervijā.

Latvijas vadošo jaunuzņēmumu un IT kompāniju – "Printful", "Tietoevry", "TestDevLab", "Accenture", "Lokalise", "GoCardless", "Printify" un "Hyperjob" – darbā pieņemšanas prakses ir gana atšķirīgas. "Delfi Bizness" rakstu sērijā šo uzņēmumu pārstāvji atklāj, kāds ir rekrutēšanas process un kā palielināt savu veiksmes koeficientu, piesakoties darbā. 

Sēriju iesākām ar Latvijas pirmā vienradža "Printful" stāstu, kas lasāms šeit. Turpinām ar "TestDevLab" pieeju darbaroku atlasē.  

Fokusa maiņa uz talantu attīstība uzņēmuma iekšienē

Tirgus ekonomiskās situācijas ietekmē no masu rekrutēšanas prakses "TestDevLab" pārgājusi uz stratēģisku talantu audzēšanu kompānijas iekšienē. "Ja pagājušajā gadā bija nedēļas, kad nedēļā [darbu] sāka 15–20 cilvēki, tad tagad ir bijuši arī atsevišķi mēneši, kad sāk pieci jaunie darbinieki," stāsta Aiva Grasberga.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!