Foto: Shutterstock/DELFI

Tūroperatora "Novatours" Igaunijas filiāles kādreizējais vadītājs Andre Ūstāls un galvenā grāmatvede Olga Sufijarova septiņu gadu laikā no uzņēmuma "aiznesuši" gandrīz 640 tūkstošus eiro, uzskata Igaunijas prokuratūra. Sufijarova izvirzītās apsūdzības noraida, raksta "Eesti Ekspress".

"Novatours" ir Baltijā lielākais tūrisma operators, kura akcijas kotējas biržā. Uzņēmuma īpašnieki ir no Lietuvas. 2000. gadu beigās "Novatours" vairākas reizes mainīja vadītāju Igaunijas filiālē, līdz amatā stājās Andre Ūstāls, kurš agrāk bija mārketinga un pārdošanas vadītājs vairumtirdzniecības un nekustamo īpašumu jomā. Olga Sufijarova "Novatours" komandai pievienojās divus gadus pirms Ūstāla.

Drīz pēc tam, kad Ūstāls sāka strādāt "Novatours", Sufijarova kļuva par uzņēmuma prokūristi (uzņēmuma pilnvarotā persona, kam ir tiesības veikt dažādus darījumus, vienlaikus saglabājot uzņēmuma īpašnieka tiesības kontrolēt to izpildi). Faktiski – Igaunijas "Novatours" vadības groži nonāca Ūstāla un Sufijarovas rokās. Lietuvieši uzraudzīja kopējo ainu, savukārt ikdienas vadība un grāmatvedība bija igauņu ziņā, raksta "Eesti Ekspress".

Ūstāla vadībā uzņēmums sāka augt un plaukt, viņa vadītāji bija apmierināti ar rezultātiem. ""Novatours" izpilddirektora darba pirmajās nedēļās redzējām Andre stiprās puses," toreiz viņu slavēja uzņēmuma Lietuvas boss Raimonds Ušackas. "Viņš prot motivēt komandu, pieņem drosmīgus un radošus lēmumus, kas ir svarīgākās īpašības vadītājam tūrisma nozarē."

Saskaņā ar prokurores Innes Neares-Vārmanas izvirzīto versiju Ūstāls un Sufijarova sāka izsaimniekot uzņēmuma naudu. Tiesas priekšā stājusies tikai 55 gadus vecā Sufijarova, jo Ūstāls pirms trīs gadiem nomira.

Grezna dzīve uz uzņēmuma rēķina

Grāmatvede un Ūstāls ļoti labi satika. Prokuratūra uzskata, ka kādu laiku abi bijuši pāris. Kopā ceļoja, kādā fotogrāfijā redzami, cieši apskāvušies. Paziņas viņus redzējuši kopā Ūstāla mājā. Sufijarova noliedz, ka viņu attiecības kaut kad bijušas tuvas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!