Foto: Rīgas dome
Šogad Rīgu svētku uguņošanas vietā pārsteidza bezpilota lidaparātu šovs, kura laikā daudzi simti droni izpildīja spilgtu priekšnesumu. Programmatūra šo iespaidīgo šovu nodrošināšanai top tepat Latvijā – uzņēmumā "SPH Engineering".

Šobrīd dronu šovu programmatūra ir viens no "SPH Engineering" lielākajiem darbības virzieniem. Taču 2013. gadā, kad Aleksejs Dobrovoļskis dibināja uzņēmumu, tā pirmais produkts bija universālā dronu kontroles programmatūra. Kas tā tāda? Nopērkot dronu, tam jau ir bāzes vadības programmatūra, taču to, tāpat kā jebkuru citu programmatūru, iespējams uzlabot. "SPH Engineering" dibinātāji vēlējās dot iespēju ievākt kvalitatīvākus un precīzākus datus, kā arī veikt drošākus lidojumus.

"Mēs iebūvējam programmatūrā ļoti daudz papildu rīkus un algoritmus, kas nodrošina lidojuma plānošanu, karšu ielādi, maršrutu automatizāciju un, piemēram, sekošanu zemes virsmai precīzai datu ieguvei," stāsta dronu tehnoloģiju uzņēmuma "SPH Engineering" pārdošanas komandas vadītāja Madara Mazkalne.

Uzņēmuma universālās dronu kontroles programmatūras risinājumam ir vairāk nekā 20 tūkstoši lietotāju visā pasaulē. "SPH Engineering" ar lepnumu sevi sauc par vienīgo nopietno dronu šovu programmatūras izstrādātāju.

Izveido pavisam jaunu biznesa nozari

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!