Foto: LETA/Privātais arhīvs
Edgara Lediņa dzīve jau kopš 1995. gada ir bijusi saistīta ar valsts uzņēmumu "Latvijas Loto". Kopš 2021. gada viņš ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

VSIA "Latvijas Loto" šā gada deviņos mēnešos strādāja ar 66,964 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus peļņa pieauga par 3,2% – līdz 9,414 miljoniem eiro, liecina kompānijas publiskotie neauditētie finanšu dati, ziņoja LETA.

"Darbs "Latvijas Loto" ir mans sirdsdarbs," saka Edgars Lediņš. Uzņēmuma vadītājs atklāj noslēpumu, par kuru bieži cilvēki jautā, proti – kurā loterijā vislabāk piedalīties? Viņš arī skaidro, ar ko "Latvijas Loto" darbība atšķiras no azartspēlēm. 

No darba brīvajā laikā viņš pievēršas dabas aizsardzībai un izpētei. Ieguvis maģistra grādu bioloģijā, piedalās putnu monitoringa programmās, gredzeno putnus, veido mikroliegumus aizsargājamām putnu sugām.

Visu mūžu nodarbojies ar dažādiem cīņu sporta veidiem, bet traumas dēļ uz laiku no šī hobija bija jāatsakās. Tagad Edgars Lediņš iesaistījies Jūrmalas karatē sabiedrībā un atgriezies uz tatami.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Dzīvoju ar pārliecību, ka Latvijas valsti veido tās cilvēki, savukārt valsts attīstību virza uzņēmumi, kas īsteno savas ieceres un ar savu darbu veicina kopējo valsts izaugsmi. Atceros, mans vectēvs savulaik teica, ka katrai valstij ir savs valsts īpašumā esošs loteriju uzņēmums, kas dod papildu ienākumus svarīgu projektu finansēšanai. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!