Fоtо: Ekonomikas ministrija

Šodien pēdējo dienu Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšnieces amatā pavada Aija Žīgure, ziņo iestāde. Viņa CSP vadījusi kopš 1998. gada.

Žīgure CSP strādā kopš 1975. gada.

“Sākot statistiķa darbu tālajā 1975. gadā, nezināju, ko nākotne man nesīs, vai darbs dos gandarījumu un kā veidosies darba karjera. Šodien, atskatoties uz šo laiku, varu ar prieku teikt, ka man ir bijusi veiksme izvēlēties pareizo dzīves profesiju, kura ir devusi iespēju gadu gaitā no speciālista izaugt par iestādes vadītāju,” saka Žīgure.

Viņai ir pasniegta Ministru kabineta balva par ilggadēju un profesionālu darbu, kā arī inovatīvu pieeju valsts statistikas sistēmas attīstībā.Tāpat Žīgurei piešķirts Atzinības krusts par nopelniem valsts statistikas pārvaldes attīstībā, lielo personīgo ieguldījumu statistikas standartu un metodoloģijas izstrādāšanā, veicinot Latvijas statistikas sistēmas iekļaušanu Eiropas Statistikas sistēmā.

Kopš 2020. gada Žīgure ir ievēlēta par Latvijas Universitātes goda biedri par lielo ieguldījumu Latvijas Universitātes studiju kvalitātes nodrošināšanā un pētniecības attīstībā. Latvijas statistikas 100 gadu jubilejā 2019. gadā viņai pasniegts Latvijas Zinātņu akadēmijas Pateicības raksts. Darba gaitu noslēgumā šā gada 19. decembrī ekonomikas ministrs Viktors Valainis Aijai Žīgurei pasniedza Atzinības rakstu.

No rītdienas, 30. decembra, pārvaldes priekšnieka pienākumus sāks pildīt CSP Sociālās statistikas departamenta direktore Baiba Zukula. Viņa to darīs līdz brīdim, kad amatā tiks iecelts jaunais priekšnieks. Pārvaldes priekšnieku pēc tā kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā amatā ieceļ un no tā atbrīvo ekonomikas ministrs.

Foto: Aija Žīgure kopā ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Edmundu Valanti (no kreisās) un ekonomikas ministru Viktoru Valaini, saņemot Ekonomikas ministrijas Atzinības rakstu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !