Foto: LETA

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā importēti Krievijas graudi 60 miljonu eiro vērtībā. Zemkopības ministrija (ZM) rosina Eiropas līmenī sākt diskusijas par arvien pieaugošo Krievijas izcelsmes graudu importu un tā ietekmi uz graudu nozari.

Tikmēr otrdien, 5. decembrī, pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (JV) preses konferencē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs norādīja, ka ES līmenī diskusijas par Krievijas graudu, minerālmēslu un medikamentu importu notikušas vairākkārt, tāpat viņš šo jautājumu pārrunājis ar zemkopības ministru Armandu Krauzi (ZZS) un plāno par to runāt arī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Viņš norādīja uz "lielu ticamību", ka no Krievijas tranzītā tiek ievesti graudi, kas nav ražoti tikai Krievijā, bet ir nolaupīti Ukrainas okupētajās teritorijās. Valsts prezidents uzskata, ka Eiropas līmenī ir jādiskutē par iespējām pakļaut sankcijām pilnu Krievijas graudu segmentu vai tikai Ukrainā nolaupītos graudus.

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka šajā jautājumā jāpanāk risinājums Eiropas līmenī, jo, ja sankcijas ievieš tikai Latvija vai Baltijas valstis, tad Krievija tik un tā atradīs ceļus, kā importēt graudus.

Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka šos Krievijas graudus Latvijā kāds arī pārvadā, piebilstot, ka tie ir mūsu pašu uzņēmēji.

"Man ir aicinājums uzņēmējiem padomāt – ko jūs šobrīd darāt? Jūs lielā mērā palīdzat šim procesam," pauda Rinkēvičs un aicināja ikvienu aizdomāties, "vai tā nauda ir tā vērta".

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!