Foto: DELFI

AS "Ekspress Grupp" kopējais digitālo abonentu skaits Baltijas valstīs decembra beigās sasniedzis 207 328, kas ir par 41% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma paziņojums.

Grupā ietilpstošā Latvijas AS "Delfi" digitālo abonentu skaits gada laikā audzis par 87%, sasniedzot 26 427.

Igaunijas AS "Delfi Meedia", kam pieder ziņu portāls "Delfi", laikraksti "Eesti Päevaleht", "Maaleht", "Eesti Ekspress" un vairāki sabiedrībā iecienīti žurnāli, digitālo abonentu skaits gada laikā audzis par 20%, sasniedzot 102 793.

AS "Ohtuleht Kirjastus", kura 50% īpašnieks ir "Ekspress Grupp", digitālo abonentu skaits gada laikā pieaudzis par 10%, sasniedzot 24 875.

"Geenius Meedia OU" digitālo abonentu skaits gada laikā audzis par 25% līdz 6998.

Lietuvā "Delfi" digitālo abonentu skaits palielinājies par 112% līdz 39 872. Lietuvas portāls "Lrytas" pērnā gada 4. ceturksnī sāka piedāvāt digitālos abonementus, kopējam abonentu skaitam līdz decembra beigām sasniedzot 6383.

"Pagājušais gads kopumā un jo īpaši pēdējais ceturksnis "Ekspress Grupp" mediju izdevumiem bija ļoti veiksmīgs. Kopējais abonēto izdevumu skaits Baltijas valstīs gada laikā palielinājās par 41% un decembra beigās pārsniedza 207 000," komentē "Ekspress Grupp" valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu.

"Igaunijas tirgū mūsu lielākā mediju uzņēmuma "Delfi Meedia" digitālo abonementu skaits gada laikā palielinājās par 20% un decembrī pirmo reizi pārsniedza 100 000 abonentu slieksni. Salīdzinot ar Igaunijas iedzīvotāju skaitu, "Delfi", iespējams, ir kļuvis par vienu no veiksmīgākajiem mediju uzņēmumiem ar digitālo abonementu daļu gan Eiropā, gan pasaulē," viņa norāda.

"Arī Lietuvas un Latvijas tirgū bija vērojams zināms izrāviens, pārejot uz digitālo abonēšanas modeli, ko mēs jau kādu laiku bijām paredzējuši. "Delfi" digitālo abonentu skaits Lietuvā vairāk nekā divkāršojās un gada beigās sasniedza gandrīz 40 000 abonementu. "Delfi" abonentu skaits Latvijā palielinājās par 87% un pārsniedza 26 000. "Ekspress Grupp" jaunākais Lietuvas mediju uzņēmums "Lrytas" pēdējā ceturksnī pārgāja uz digitālās abonēšanas modeli un gada beigās tam jau bija vairāk nekā 6000 abonentu. Šie skaitļi liecina, ka, līdzīgi kā Igaunijā, arī citu Baltijas valstu lasītāji pieņem digitālo abonēšanas modeli žurnālistikā un novērtē neatkarīgu pašmāju saturu, kas veidots viņu valodā," uzsver Rītsalu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!