Foto: Midjourney/DELFI

Viens no nākotnes reālākajiem mākslīgā intelekta sistēmu pielietojumiem ir milzu datu kopu pārskati un secinājumu izvilkšana no tiem. Mākslīgā intelekta valodas modeļi, piemēram, "Google Bard" un "ChatGPT", tiek trenēti ar internetā pieejamo informāciju, piemēram, finanšu pārskatiem, banku un ekspertu komentāriem un miljardiem citu datu vienību. Tāpēc "Delfi Bizness" atkārtoti vaicāja šiem "robotiem", ko tie sagaida no "Bitcoin" gada griezumā.

Kriptovalūtas, ņemot vērā, ka to vērtību nosaka tikai tas, cik dolāru un eiro citi ir gatavi par tām atdot, nepakļaujas tradicionālajām preču cenu analīzēm.

Piemēram, ja zelta cenu ietekmē ģeopolitika un investoru bažīgums par starptautisko finanšu sistēmu, sudraba cenu – pieprasījums pēc elektronikas, savukārt naftas cenu – globālie ražošanas apjomi un ekonomikas temps, tad digitālās monētas ir miglainākas.

Lielā mērā to vērtību nosaka solījumi un investoru cerības, ko kvantificēt ir grūti, tāpēc, mēģinot uzminēt nākotnes cenu, var paļauties tikai uz nozares novērojumiem un "vidējās temperatūras mērījumiem".

Kriptovalūtu entuziasti, kas iegulda nopietni, izmanto dažādas metodes – tiek pielietotas gan tradicionālās finanšu tirgos izmantotās tehniskās analīzes, gan dažādi jaunradīti veidi. Daži paļaujas arī uz mākslīgo intelektu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!