Foto: Pexels.com/worldspectrum
Kriptovalūtu entuziasti visā pasaulē saspringumā aiztur elpu, jo, kā ziņo ASV mediji, finanšu pasaules milži, kuri jau ilgstoši virzās uz kriptovalūtu biržās tirgoto fondu (ETF) izveidi, nule kā ir tikušies ar ASV tirgus uzraugiem, lai sīkāk apspriestu, kā šie fondi darbotos. Daudzi to uzskata par droši ticamu signālu, ka šādi fondi būs.

Kriptovalūtu un to tehnoloģiju medijs "Decrypt" ziņo, ka "Blackrock", kas ir pasaules lielākā investīciju firma ar 9 triljonu ASV dolāru lielu portfeli, trešdien tikās ar amerikāņu Vērtspapīru un biržu komisiju, lai informētu tirgus uzraugus par plānoto kriptovalūtu fondu darbību, piemēram, to, kā investors, kurš vēlas pamest šo fondu, varēs atgūt savas investīcijas.

Medijs ziņo, ka nesen arī cita investīciju firma "Grayscale" bija devusies uz šādām sarunām.

Tas tikai pastiprina investoru pārliecību, ka komisija, kura ilgstoši bija skeptiska pret kriptovalūtu fondiem, ir piekāpusies un jau tuvākajos mēnešos ASV iedzīvotāji varēs ieguldīt finanšu pasaules milžu pārvaldītajos fondos.

Jau ziņas vien par faktu, ka tas varētu notikt pēdējo pāris mēnešu laikā, ir pamatīgi iekustinājušas pusotru gadu nīkuļojošo kriptovalūtu tirgu. "Bitcoin" vērtība kopš oktobra sākuma pieaugusi par vairāk nekā 10 tūkstošiem dolāru par vienu monētu. Arī citas kriptovalūtas, pamatojoties ar entuziasma atgriešanos investoros, ir pieredzējušas vērtības kāpumu.

Šāds ETF nozīmētu, ka "Bitcoin" tirgū ieplūst vismaz vairāki simti miljoni dolāru jaunas naudas, bet vēl svarīgāk, kā uzsver medijs "The Street", ir fakts, ka šī būs nauda, kurai iepriekš bija grūti iesaistīties kriptovalūtu tirgū. Proti, gados vecāku un konservatīvāko investoru nauda.

Konkrēts datums, kad "Bitcoin" ETF varētu sākt strādāt, nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!