Foto: Pexels.com, RODNAE Productions

Finanšu pārvaldības firma "Grayscale Investment" nule kā uzvarējusi tiesā par tiesībām pārveidot "Bitcoin" trasta fondus par biržā tirgotajiem fondiem (ETF). Uzņēmums izdara spiedienu uz ASV finanšu uzraugu, lai tas nekavējoties atļautu ETF sākt strādāt, vēsta "Barron's".

Uzņēmuma juristi otrdien nosūtīja vēstuli SEC (ASV vērtspapīru tirgus uzraugam), lūdzot tikšanos par turpmāko notikumu gaitu. Viņi sacīja, ka regulatoram nav pamata turpināt bloķēt trasta fondu no pārveidošanas par ETF.

"Grayscale" advokāti argumentē, ka katra diena rada investoriem zaudējumus.

Vēstule tika nosūtīta nedēļu pēc tam, kad ASV tiesas tiesnešu panelis nolēma, ka SEC kļūdījās, noraidot "Grayscale" pieteikumu pārveidot kriptovalūtu trasta fondu par ETF.

SEC, kas vēsturiski nav atbalstījis kriptovalūtu ETF, pārstāvji noraidīja šo pieteikumu, norādot, ka "Bitcoin" tirdzniecības platformām nav pietiekamas uzraudzības, lai novērstu krāpšanu un manipulācijas.

"Barron's" raksta, ka SEC līdz oktobra vidum var lūgt pārskatīt lēmumu. Tāpat uzraugi var vērsties Augstākajā tiesā, kas gan, kā liecina eksperti, visticamāk, lemtu tāpat kā zemākā instance.

"Mums ir grūti iedomāties, ka Augstākā tiesa lems par SEC uzvaru, ņemot vērā, ka jau iepriekš tiesas konservatīvais spārns ir ierobežojis valdības aģentūru rīcības brīvību," otrdien investoriem rakstīja "TD Cowen" analītiķis Džarets Sībergs.

Citi naudas pārvaldnieki, tostarp "BlackRock", "Fidelity" un "WisdomTree", arī ir mēģinājuši laist tirgū "Bitcoin" ETF. "Grayscale" fonda konvertācija, visticamāk, būs pirmais solis, kas atvērs vārtus ASV pilsoņu iespējām ieguldīt kriptovalūtu fondos.

Tas, kā norāda tirgus vērotāji, varētu kļūt par spērienu, kas atdzīvinās pēdējā laikā izteikti kluso kriptovalūtu tirgu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!