Foto: DELFI
Somijas vadošais instalāciju un elektronisko komponenšu ražotājs "Crimppi" atvēris rūpnīcu Liepājā, kurā jau tuvākajos mēnešos iecerēts sākt ražošanu, "Delfi Bizness" informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

"Crimppi" ražo vadu instalācijas un elektroniskās komponentes medicīnas, enerģētikas un elektronikas sektoram. Uzņēmums dibināts 2000. gadā. Tam ir rūpnīcas Somijas, Horvātijā, Ķīnā un tagad arī Latvijā.

"Crimppi" izpilddirektors Timo Harri atklāj, ka Latvijas rūpnīca paplašinās uzņēmumu grupas tīklu un ļaus nodrošināt labāku apkalpošanas servisu. "Pateicoties jau esošajām iestrādēm ražošanu būs iespējams uzsākt samērā strauji. Sākotnēji plānots uz Liepājas pārcelt daļu no pasūtījumiem, kas ienākuši Horvātijas rūpnīcā," stāsta Harri.

Rūpnīcas izveide Latvijā ļaus samazināt iekšējo transportu starp uzņēmuma ražotnēm, kā arī ievērojami samazinās produkcijas piegādes attālumu un laiku klientiem. Tādējādi rūpnīca Latvijā ļaus "Crimppi" samazināt savas produkcijas radīto izmešu apjomu, efektīvāk organizēt piegādes ķēdes, kā arī atbrīvos ražošanas jaudas citās rūpnīcās, nodrošinot kopējo uzņēmumu grupas izaugsmi. Latvija izvēlēta kā labākā investīciju vieta, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, izvērtējot gan darbaspēka, gan arī loģistikas aspektus.

Uzņēmuma attīstības plānā tuvākajos gados ir darbinieku skaita palielināšana, lai dažu gadu laikā sasniegtu ap 100 un vairāk strādājošo, atklāj "Crimppi" Latvijas rūpnīcas vadītājs Ingus Palapis. Šobrīd notiek uzņēmuma darbinieku atlases process.

Latvija ir ceturtā valsts, kurā "Crimppi" atvēris savu rūpnīcu. Tās ir arī Somijā, Ķīnā un Horvātijā. Grupas apgrozījums 2022. gadā pārsniedza 30 miljonus eiro, bet darbinieku skaits bija ap 400.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!