Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienestā (VID) drīzumā plānota vadības maiņa. Šobrīd uz šo amatu tiek virzīta vairākus gadus dienestā strādājusī Baiba Šmite-Roķe, gala lēmums par viņas apstiprināšanu dienesta ģenerāldirektores amatā gan vēl jāpieņem valdībai. Viņa šajā amatā nomainīs Ievu Jaunzemi, kura uzņēmēju vidū bija ieguvusi neviennozīmīgu slavu. Ko uzņēmēji sagaida no nākamās VID vadītājas un kas būtu pirmie veicamie darbi jaunajā amatā, "Delfi Bizness" jautāja uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām un pašiem uzņēmējiem.

Stresa noturība

Gan Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK), gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LTRK) jau ir bijusi saskarsme ar Šmiti-Roķi kā ar VID darbinieci, un abu organizāciju vadītāji sarunā ar "Delfi Bizness" iepriekšējo komunikāciju vērtē pozitīvi.

"Tomēr ir atšķirība – vai tiek vadīta nodaļa, kāda darba grupa vai viss VID," norāda LDDK ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.

LDDK no nākamās VID ģenerāldirektores sagaida proaktīvu sadarbību ar darba devējiem un lai jebkurai aktualitātei tiktu meklēti risinājumi. Gorkšs vērtē, ka, pēc apstiprināšanas amatā, Šmitei-Roķei būs daudz lietas, kas būs jāpārņem no iepriekšējās vadītājas, bet tāpat jāmēģina aktualizēt arī citi jautājumi.

"Negatīvā lieta ir tā, ka VID vadītāja amatam ir duāla daba. Liela publicitāte no vienas puses nozīmē padarītus darbus, bet no otras puses – tādu rezonansi, kas var arī ietekmēt reputāciju gan pašai vadītājai, gan arī organizācijai. Tādēļ šim amatam noteikti vajag augstu stresa noturību," komentē Gorkšs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!