Tirdzniecības centrā "Stockmann", kuru Rīgā atklās 17.oktobrī, ieguldīti 40 miljoni eiro (26 miljoni latu), žurnālistiem trešdien pastāstīja universālveikala direktors Hari Sarto (Harri Saarto).
"Stockmann" tirdzniecības centram iecerēti četri stāvi ar aptuveni 11 tūkstošus kvadrātmetru lielu platību. Lielu daļu jeb aptuveni 2000 kvadrātmetru no centra platības aizņems pārtikas nodaļa. Centrā atradīsies arī apģērbu, apavu, sadzīves preču un citi veikali. Savukārt kopējā daudzfunkcionālā centra platība veidos aptuveni 32 tūkstošus kvadrātmetru un tajā atradīsies arī daudzzāļu kinoteātris "Forum Cinemas Rīga".

No centra izveidē ieguldītajiem līdzekļiem daļu investēja "Stockmann", bet otru daļu - "Finnkino" un "Baltic Cinema" mātes kompānija "Rautakirija". Ņemot vērā tirdzniecības centra apjomus un piedāvāto preču atšķirību no Latvijas tirgū pieejamā, Sarto prognozēja, ka ieguldītās investīcijas "Stockmann" atpelnīs pāris gadu laikā.

"Tirdzniecības centra politika ir veidota tā, lai pircējs spētu vienuviet atrast dažādas preces, turklāt plašā izvēlē un augstas kvalitātes," stāstīja Sarto.

Viņš pavēstīja, ka tirdzniecības centrs pircējiem piedāvās iegādāties pastāvīgā klienta karti, kas ļaus saņemt daudzas priekšrocības. Šī karte būs beztermiņa un ar to būs iespējams iepirkties arī pārējos "Stockmann" veikalos Somijā, Igaunijā un Krievijā.

Tirdzniecības centra atklāšana ir plānota 17.oktobrī. Taču centra būvniekiem vēl nav nolīdzinātas nesaskaņas ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju (VKPAI) par pieļautajām izmaiņām no inspekcijā saskaņotā centra tehniskā projekta. VKPAI iebilst pret ventilācijas iekārtu novietojumu uz centra ēkas jumta, kas ēkas augstumu dzelzceļa pusē palielināja par aptuveni trim metriem.

"Man šie pārmetumi šķiet nesaprotami. Turklāt šīs ventilācijas sistēmas var redzēt tikai no tirgus puses uz pagaidu laiku. Kad tiks uzbūvēti vēl divi plānotie stāvi, šīs ventilācijas sistēmas varēs redzēt tikai no lidmašīnas," sacīja Sarto. Viņš pauda cerību, ka visas atļaujas tiks saskaņotas tuvākajā laikā, lai tas netraucētu centra atklāšanu.

"Stockmann" tirdzniecības centra celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir Zviedrijas kompānija "J.O.Z. PEAB Group", bet projektētāji ir Somijas projektēšanas birojs "Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy" un Latvijas arhitektu birojs "PostForm Projekts Rīga". Zemes gabals 13.janvāra ielā 8 "Stockmann centram" iznomāts līdz 2050.gadam.

Rīgas universālveikals būs devītais "Stockmann" universālveikals: seši atrodas Somijā, bet pa vienam ir Igaunijā un Krievijā, kur darbojas arī divi specializētie "Stockmann" veikali. Pagājušajā gadā "Stockmann" apgrozījums bija 755 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!