Foto: Shutterstock

Krievijā tiesa devusi rīkojumu arestēt vairāku Rietumvalstu banku aktīvus lielā apjomā, un tas ir līdz šim skarbākais lēmums, ko agresorvalsts piemērojusi šīm bankām, raksta ārvalstu mediji. Jāatgādina, ka Eiropas institūcijas regulāri aicinājušas bankas šo valsti pamest, taču daudzas darbu turpina, pelnot ievērojamus līdzekļus.

Sanktpēterburgas tiesas lemtais par aktīvu iesaldēšanu Vācijas bankām "Deutsche Bank" un "Commerzbank" un Itālijas bankai "UniCredit" ir viens no līdz šim drastiskākajiem lēmumiem pret Rietumvalstu bankām kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā, raksta "CNBC".

"Deutsche Bank" iesaldēti aktīvi 239 miljonu eiro vērtībā, bet "UniCredit" – 463 miljoni eiro, kas ir aptuveni 4,5% no bankas kopējiem aktīviem Krievijā, raksta "Financial Times".

"Commerzbank" aktīvu apjoms vēl nav precizēts, taču tiesa pieprasījusi konfiscēt tos aptuveni 95 miljonu eiro vērtībā.

"UniCredit" ir otra lielākā Itālijas banka un otra lielākā Eiropas banka, kas strādā Krievijā. Valstī tā nodarbina aptuveni 3000 cilvēku. Bankas vadītājs Andrea Orcels uzsvēris, ka Krievijas pamešana būtu sarežģīta. Notikušas sarunas par to, taču tajās nav bijis nekāds progress.

Eiropas bankas par darbības turpināšanu Krievijā jau iepriekš vairākkārt saņēmušas pārmetumus.

Jau ziņots, ka lielākās Rietumvalstu bankas, kas nav pārtraukušas darbību Krievijā, pērn Kremlim samaksājušas vairāk nekā 800 miljonus eiro, raksta "Financial Times".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!