Foto: DELFI

Vienošanās par "GE Money Bank" pārdošanu Krievijas finanšu korporācijai "Otkritie" joprojām ir spēkā, teikts "GE Money Bank" publiskotajā pagājušā gada finanšu pārskatā.

Bankas vadības ziņojumā atgādināts, ka pērn 28.jūnijā ASV korporācijas "General Electric" (GE) finanšu kompānija "GE Capital" paziņoja par līguma parakstīšanu ar finanšu korporāciju "Otkritie" par Latvijas "GE Money Bank" pārdošanu, vienlaikus saglabājot īpašumtiesības patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijā "GE Money".

"Šis darījums joprojām ir spēkā, un "Otkritie" joprojām vēlas iegādāties Latvijas "GE Money Bank". Darījuma noslēgšanai joprojām ir nepieciešams regulatora apstiprinājums," paskaidro bankas vadība un uzsver, ka "GE Capital" tic, ka šis darījums pozitīvi ietekmēs "GE Money Bank", kurai ir lielisks nākotnes attīstības potenciāls.

Bankas vadība arī norāda, ka šis darījums ir saskaņā ar GE kopējo stratēģiju, kas paredz finanšu pakalpojumu bilances samazinājumu,vienlaikus pilnā apmērā pildot saistības attiecībā uz mazāku un koncentrētāku "GE Capital".

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "GE Capital" pērn jūnijā noslēdza līgumu par Latvijas "GE Money Bank", privātā pensiju fonda "GE Money atklātais pensiju fonds" un ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "GE Money Asset Management" pārdošanu "Otkritie". Darījuma summa netiek izpausta. Līgums nodots apstiprināšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, taču tā atļauju joprojām nav devusi.

"Otkritie Financial Corporation Ltd." ir viena no Krievijas lielākajām finanšu grupām, kas sniedz pilnu investīciju bankas, komercbankas un investīciju pārvaldīšanas pakalpojumu klāstu.

"Otkritie" dibināts 1995.gadā. Korporācijas struktūra ietver "Otkritie Commercial Bank", "Otkritie Brokerage House", "Otkritie Asset Management Ltd.", "Otkritie Corporate Finance Ltd", "Otkritie International Investment Management Ltd.", "Otkritie Securities Limited", "Otkritie Finance (Cyprus) Limited" un "Otkritie Inv". Finanšu korporācijai ir pārstāvniecību tīkls visā Krievijas teritorijā ‒ vairāk nekā 200 pārstāvniecību 32 valsts reģionos. Korporācija ir pārstāvēta arī Londonā, Frankfurtē, Limasolā un Kijevā.

Ziņots arī, ka "GE Money Bank" pagājušajā gadā strādāja ar 8,611 miljonu latu auditētajiem zaudējumiem, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā 2010.gadā.

"GE Money Bank" lielākā īpašniece ir "Finstar Baltic Investments", kuras īpašniece ir ASV korporācijas GE struktūrvienība "GE Money Latvia Holdings". Pēc aktīvu apmēra "GE Money Bank" 2011.gada beigās bija 20.lielākā no 30 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!