Foto: Publicitātes foto

Teju visi likvidējamās "Latvijas Krājbankas" glabājumā esošie vērtspapīri otrdien izsolē pārdoti par iespējami augstāko cenu, pastāstīja bankas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Viņš sacīja, ka izsole izsauca lielu interesentu uzmanību un izsole ir uzskatāma par veiksmīgi noslēgušos.

Sīkāku informāciju par izsoles gaitu un rezultātiem, kā arī par "Latvijas Krājbankas" bijušo klientu iespējām saņemt tiem pienākošos līdzekļus par izsolē pārdotiem vērtspapīriem administrators sola sniegt tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka līdz šā gada 30.novembrim "Krājbankas" klienti varēja pārvest savus vērtspapīrus uz citu vērtspapīru kontu pašu izvēlētā bankā. Tie vērtspapīri, kas pēc noteiktā datuma vēl aizvien glabājās bankā, atbilstoši kredītiestāžu likumam tika nodoti publiskai izsolei.

Bankā glabājās vērtspapīri apmēram 850 tūkstošu latu vērtībā, un lielākā daļa no tiem ir Latvijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas, iepriekš informēja biržā "NASDAQ OMX Riga".

Paredzēts, ka vērtspapīru izsolē iegūtie līdzekļi pēc izsoles tiks nodoti glabāties vienam vai vairākiem notāriem. Visiem šādi izsolīto vērtspapīru īpašniekiem būs tiesības vērsties pie notāra un saņemt to vērtspapīru izsolē iegūtos līdzekļus.

"Latvijas Krājbankas" manta tiek izsolīta, jo šogad 8.maijā tika sākta bankas bankrota procedūra. Krājbankas darbība tika apturēta pērn 21.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!