Foto: DELFI

Ceturtdien paredzētā likvidējamajai AS "Latvijas Krājbanka" piederošās bankas meitasuzņēmuma SIA "Silva Invest" kapitāldaļu izsole nenotika, jo uz izsoli nebija pieteicies neviens pretendents, informēja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Tuvākajā laikā administrators lems par stratēģiju, kā rīkoties ar "Silva Invest" kapitāldaļām, piebilda Fīrmanis.

Šodien bija paredzēts izsolīt 17 290 "Silva Invest" kapitāldaļas, kas veido 100% no uzņēmuma pamatkapitāla. Kapitāldaļu novērtējums un izsoles sākumcena bija 485 000 latu, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

"Latvijas Krājbankas" valde 2011.gada martā pieņēma lēmumu palielināt meitassabiedrības "Silva Invest" pamatkapitālu no 50 000 latu līdz 723 000 latu.

Uzņēmums "Silva Invest" tika nodibināts 2011.gada februārī nekustamo īpašumu pārvaldīšanai un apsaimniekošanai. Pamatkapitāla palielināšanu banka veikusi, ieguldot tajā "Latvijas Krājbankai" piederošos nekustamo īpašumu objektus. "Silva Invest" apsaimnieko bankas īpašumā esošo zemi un meža īpašumus.

Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!