Foto: AFI

Nākamā gada budžets ir veidots tā, lai ekonomiskās izaugsmes augļus sajustu pēc iespējas plašāks iedzīvotāju loks, otrdienas rītā, 1.oktobrī, intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V ).

"Nākamā gada budžets ir vērsts uz to, lai ekonomiskās izaugsmes augļus un arī pakāpeniski pieaugošās budžeta iespējas sajustu pēc iespējas plašāks iedzīvotāju skaits," radio sacīja Dombrovskis. Viņš bilda, ka budžeta veidošanā panākta saprašanās vairākos būtiskos jautājumos.

Premjers radio sacīja, ka "pamats optimismam ir," jo panāktas vairākas vienošanās par demogrāfijas atbalsta paketi un ostu nodokli. Vienīgais jautājums, kas vēl jāatrisina ir grozījumi Imigrācijas likumā, bilda Dombrovskis. "Noskaņojums ir konstruktīvs, domāju, ka vienošanos panāksim," radio sacīja premjers.

Viņš bija optimistisks par valdības un Saeimas atbalstu budžetam.

Premjers teica, ka visu fiskālā telpu, kas bijusi pieejama, ir iztērēta gan attiecībā uz 2014.gadu, gan arī uz 2015.gadu. Tas nozīmē, ka 2015.gada budžetā nebūs iespējams papildus finansējums jaunām politikas iniciatīvām, jo vairāku pasākumu fiskālā ietekme pilnā apmērā būs jūtama tikai aiznākamajā gadā.

Tikmēr finanšu ministrs Andris Vilks intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja – cer, ka Saeimas deputāti būs pragmatiski un respektēs valdības darbu nākamā gada budžeta sagatavošanā. "Es ceru, ka deputāti būs pragmatiski. Ministriem un ministrijām budžeta vasara bija gara un karsta. Deputātiem to vajadzētu respektēt," teica Vilks. Finanšu ministrs uzskata, ka budžets ir labs un sabalansēts, to vajadzētu akceptēt pēc iespējas ātrāk.

Vilks arī uzsvēra, ka budžeta pieņemšana ir ļoti nepieciešama Latvijas kredītreitinga paaugstināšanai.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien plāno pabeigt darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!