Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēmusi sākot no 15.oktobra līdz apstākļu noskaidrošanai apturēt "Plus punkts" maksājumu pakalpojumu sniegšanu, informē FKTK. Šāds lēmums pieņemts, jo FKTK pārbaudes laikā uzņēmuma pārstāvji nav varējuši nodrošināt aktuālo informāciju par "Plus Punkta" finansiālo stāvokli un darbību maksājumu pakalpojumu jomā.

Par ierobežojumu atcelšanu FKTK lems tad, kad iestāde varēs pierādīt, ka spēj nodrošināt maksājumu pakalpojumu sniegšanu un ir izpildījusi savas saistības pret maksājumu pakalpojumu saņēmējiem.

"Plus Punkts" ir aizliegts pieņemt no klientiem naudu maksājumu pakalpojumu sniegšanu un ir pienākums izpildīt līdz FKTK lēmuma spēkā stāšanās brīdim pieņemtos klentu maksājumu rīkojumus.

Saskaņā ar FKTK datiem, "Plus punkta" tirgus daļa maksājumu pakalpojumu jomā ir niecīga – tikai 0,1%.

Jau ziņots, ka Rīgā ir slēgtas vairākas mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Plus punkts" tirdzniecības vietas, savukārt uzņēmuma birojā Ernesta Birznieka-Upīša ielā 18, Rīgā, neviens no uzņēmuma pārstāvjiem nav bijis jau vairākas nedēļas.

Pamatojoties uz līguma saistību nepildīšanu, vairākos "Plus punkts" veikalos, kas atradās SIA "Maxima Latvija" tirdzniecības centros, ir atslēgta elektrība, savukārt vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmuma SIA "Preses serviss" nosūtījis "Plus punktam" brīdinājumu par maksātnespējas pieteikumu.

Šī gada 28.augustā "Plus punkts" nonācis atpakaļ pie iepriekšējā īpašnieka - Lihtenšteinas kompānijas "Ibofa Establishment".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!