Foto: DELFI

Decembrī paredzēts izsolīt likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" nekustamos īpašumus dažādos Latvijas novados un Rīgā, liecina publicētie paziņojumi par izsolēm.

Decembrī paredzēto izsoļu kopējā sākumcena ir 993 800 latu.

9.decembrī paredzēts izsolīt divus zemesgabalus, veikalu un zemesgabalu ar piecām ēkām. Īpašumu izsoļu kopējā sākumcena ir 31 000 latu.

Savukārt 10.decembrī paredzēts izsolīt piecus zemesgabalus, zemesgabalu ar dzīvojamo ēku un zemesgabalu ar ražošanas ēku. Īpašumu izsoļu kopējā sākumcena ir 440 000 latu.

11.decembrī izsolīs sešus zemesgabalus un vienu zemesgabalu ar nedzīvojamo ēku. Īpašumu izsoļu kopējā sākumcena ir 33 000 latu.

12.decembrī paredzēts izsolīt divus dzīvokļus un piecus zemesgabalus. Īpašumu izsoļu kopējā sākumcena ir 21 800 latu.

Savukārt 13.decembrī kā savstarpēji saistītu lietu kopumu paredzēts izsolīt astoņus zemesgabalus, kuru izsoles sākumcena ir 468 000 latu.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt bankas administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav īstenojams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" administrators septembrī atguvis aktīvus 5,859 miljonu latu apmērā. Salīdzinājumā ar augustu atgūto aktīvu apjoms audzis 2,34 reizes. Augustā administrators atguva aktīvus 2,463 miljonu latu apmērā.

No septembrī atgūtajiem aktīviem lielāko summu - 2,85 miljonus latu - veido nauda no meitasuzņēmumu pārdošanas, 2,845 miljoni latu ir nauda no atgūtajiem kredītiem, bet 163 850 lati ir nauda no nekustamo īpašumu pārdošanas.

Kopumā šogad atgūti "Latvijas Krājbankas" aktīvi gandrīz 30 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!