Pauls Timrots devies izbraukumā pa Rīgas bulvāriem ar Meierovicu ģimenes "hondu" – auto, kura stāsts 35 gadu garumā ir lielāks par tā motoru.

Zigfrīda Annas Meierovica dzimtā automašīnas spēlē svarīgu un vienlaikus arī liktenīgu lomu. Vedekla Ingrīda Meierovica savu sarkano "Honda Accord" spēkratu savulaik iemīlēja no pirmā skatiena. Sajūsmai ātri vien pievienojās arī viņa dēls, Ingrīdas dzīvesbiedrs, politiķis, Kārļa Ulmaņa krustdēls un "Harley-Davidson" cienītājs Gunārs Meierovics.

Meierovicas kundzei ar sarkano "hondu" īpaši paticis braukt pa Vācijas autobāņiem, sasniedzot 160 kilometru stundā, savukārt kungam – pa kalnu ceļiem. "Honda" bijusi kopā ar Ingrīdu dažādos piedzīvojumos, tostarp pārceļoties no Vācijas uz dzīvi Latvijā un veiksmīgi pārciešot mūsu ceļus 90. gados.

Nesen pienācis laiks Meierovicu "hondu" pārdot, bet tās stāsts vēl nav galā. Jaunais auto saimnieks un Rīgas Motormuzeja pārstāvis Valts Ceplevičs plāno šovasar ar to doties simboliskajā Baltijas ceļa 35 gadu braucienā un sola "hondai" vietu muzejā, kas arī šogad atzīmēs savu 35. jubileju.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!