Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlase piektdien, 26. aprīlī, Lozannā ar 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) pārbaudes mačā piekāpās vietējai Šveices valstsvienībai.

Latvijas komandā vienīgos vārtus iemeta Renārs Krastenbergs. Par labāko viesu rindās tika nosaukts Oskars Batņa.

Piektdienas mačā laukumā tikās divas dažāda līmeņa komandas. Šveices hokejisti laukumā bija krietni ātrāki, kamēr viesiem bija nopietnas grūtības radīt bīstamus vārtu momentus. Šveice pirmos vārtus guva 18. minūtē, kad mazākumā pretuzbrukumā vārtus guva Taners Ričards, bet īpaši smags Latvijai bija otrais periods, kurā nācās kapitulēt pat četras reizes.

Otrajā trešdaļā mājinieku pārsvars bija nospiedošs. Jau tās otrajā minūtē Kristofs Berči izmantoja izcilu partnera piespēli no savas laukuma puses un izskrēja pret Ivaru Punnenovu, dubultodams pārsvaru. Pēc tam Šveicei pa vārtiem guva Marko Lēmans, Svens Zentelers un Romēns Lefēls.

Latvija pārliecinošāk izskatījās vien noslēdzošajās 20 minūtēs, kad Šveice šķietami arī bija nometusi apgriezienus. Punnenovu vārtos tobrīd bija aizstājis Ēriks Vītols, bet goda vārtus viesiem 56. minūtē ātrā uzbrukumā guva Krastenbergs.

Sestdien abas vienības tiksies atkārtoti, turklāt Latvijas izlases vārtus, visticamāk, sargās Elvis Merzļikins.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Šveices mača teksta tiešraidi. Ja tā nav redzama uzreiz, lūdzu, pārlādējiet šo lapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!