Foto: LETA

Finansists un kādreizējais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps oficiāli ir apstiprinājis savu interesi ieņemt Latvijas Bankas vadītāja amatu.

Savu kandidēšanu viņš portālam "Delfi" pamato ar to, lai Latvijas politiķiem būtu pietiekami liela un kvalitatīva kandidātu izvēle.

"Mana līdzšinējā pieredze, astoņus gadus atbildot par banku uzraudzību Zviedrijā, nosakot darbības standartus pasaules lielākajām bankām Bāzeles Banku uzraudzības komitejā un vairāk nekā divus gadus strādājot Apvienoto Arābu Emirātu Centrālajā bankā par prezidenta padomnieku, ir piemērs pieredzei, kas var būt noderīga, lai tiktu galā ar tiem izaicinājumiem, ar kuriem Latvijas Bankai būs jāsaskaras pārskatāmā nākotnē, sacīja Cērps.

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāram Rimšēvičam pilnvaru termiņš amatā beidzas šogad decembrī. Vienlaikus viņš jau sēdies uz apsūdzēto sola, esot apsūdzētam kukuļošanā.

Līdz šim publiski savu interesi par augsto amatu izrādījis arī Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, bijusī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre, kā arī Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka.

Iepriekš medijos starp iespējamiem pretendentiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu minēts arī Pasaules Bankas vecākais finanšu sektora speciālists Kārlis Bauze, kā arī Latvijas "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!