Foto: LETA

Lai palielinātu finansējuma saņemšanas iespējas Latvijas lauksaimniekiem, banka Citadele piešķīrusi finansējumu 1,95 miljonu eiro apmērā "AgroCredit Latvia", kas sniedz kreditēšanas pakalpojumus lauksaimniecības nozarē strādājošajiem uzņēmumiem.

Pērn "AgroCredit Latvia" aizdevumos izsniedza ap 12 miljoniem eiro, no kuriem 70 % tika izsniegti graudkopības nozarē strādājošajiem un saimniecībām, kurām raksturīga darba sezonalitāte. Sezonālais finansējums paredzēts lauksaimniecības izejvielu – sēklu, minerālmēslu un ķīmijas iegādei, kā arī citu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Kā aizdevuma nodrošinājums kalpo parakstīts graudu pārdošanas līgums ar iepircēju.

""Citadele" finansējumu izmantosim, izsniedzot aizdevumus galvenokārt mazajām un vidējām zemnieku saimniecībām. Visvairāk kredītus izsniedzam graudkopjiem, jo šai nozarei ir raksturīga sezonalitāte – samaksu par izaudzēto saņem vienreiz gadā, taču uzņēmuma darbība un apgrozījums jānodrošina cauru gadu. Finansējam gan izejvielu, degvielas un tehnikas iegādi, gan arī remontu," stāsta "AgroCredit Latvia" valdes priekšsēdētājs Ģirts Vinters.

"Pēdējos divus gadus lauksaimniecības nozarē varētu raksturot kā ļoti veiksmīgus, it īpaši graudkopībā. Šobrīd līdz ar labajām ražām ir audzis arī apgrozījums un pieprasījums pēc finansējuma. Saimniecības aktīvi izmanto arī kredītus ES līdzfinansētu projektu īstenošanā, kā arī situācijās, kad nepieciešams operatīvi saņemt kredītu zemes izpirkšanai, uz kuras veic ražošanu," piebilst Vinters.

"AgroCredit Latvia" nodrošina sezonas finansējumu graudkopjiem, līdzfinansējumu ES struktūrfondu projektiem, apgrozāmo līdzekļu un ilgtermiņa aizdevumus, kā arī līzinga pakalpojumus visu lauksaimniecības nozaru pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!