Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un inženiertehnisko risinājumu uzņēmuma "Civinity" obligācijas iekļautas biržas Nasdaq Vilnius Baltijas "First North" tirgū un uzsākta to tirgošana.

""Civinity" obligāciju emisija ir strauji piesaistījusi lielu investoru uzmanību, kas ir uzticības apliecinājums mūsu līdzšinējai darbībai un ilgtermiņa attīstības stratēģijai. "Civinity" joprojām ir vienīgais apsaimniekošanas nozares uzņēmums Baltijā, kas veicis obligāciju emisiju vērtspapīru tirgū. Šis ir apliecinājums, ka atbildīga un profesionāla uzņēmējdarbība var pozitīvi mainīt cilvēku attieksmi pret visu nozari," norāda Andriuss Bakštons, "Civinity" vadītājs Latvijā.

Uzņēmums "Civinity" AB laikposmā no 1. līdz 13. oktobrim piedāvāja obligācijas publiskajā piedāvājumā privātiem un institucionāliem investoriem Baltijas valstīs, un kopskaitā obligācijas iegādājās 65 investori. Emitēto obligāciju apmērs ir 8 miljoni eiro. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, un gada procentu likme ir 5%. Obligāciju dzēšanas datums ir 2023. gada 4. decembris.

Obligāciju emisijas ietvaros piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti "Civinity" darbības stratēģijā paredzēto projektu īstenošanai, lai finansētu paplašināšanās projektus, automatizētu biznesa procesus un izstrādātu jaunus digitālos risinājumus klientiem, informē uzņēmumā.

Uzņēmuma sertificētais konsultants "First North" tirgū ir advokātu birojs "TGS Baltic". Obligāciju emisijas galvenais vadītājs un izplatītājs ir "Šiaulių Bankas".

"Civinity grupa" ir starptautisks uzņēmums, kas piedāvā pakalpojumus nekustamo objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas jomā Lietuvā un Latvijā. "Civinity grupa" Latvijā ir lielākais privātais uzņēmums nozarē un pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā un Jūrmalā, kurā ietilpst AS "Civinity Mājas", SIA "Civinity Solutions", SIA "Civinity Mājas Jūrmala", SIA "Labo Namu Aģentūra", SIA "Homemaster".

Jāatgādina, ka "Civinity" vasaras sākumā saistībā ar zīmola atjaunināšanu paziņoja grupas uzņēmumu nosaukumu maiņu Latvijā, Lietuvā un Lielbritānijā. Uzņēmuma grupai piederošā AS "Hausmaster" nomainīja nosaukumu uz AS "Civinity Mājas", bet SIA "Jūrmalas namsaimnieks" jaunais nosaukums ir "Civinity Mājas Jūrmala". Turpmāk Latvijā "Civinity" grupas uzņēmumi darbosies ar zīmoliem "Civinity Mājas", "Civinity Solutions" un "Civinity Engineering". Kā skaidro uzņēmumā, un uzņēmumu nosaukumu maiņa turpināšoties līdz gada beigām.

"Civinity grupa" dibināta 2005. gadā. "Civinity grupa" pārrauga 10 miljonus kvadrātmetru dzīvojamās un komerciālās ēkās. "Civinity" komanda apvieno 1500 darbiniekus Latvijā, Lietuvā un Lielbritānijā.
SIA "Civinity Latvija" pērn strādājusi ar 1,88 miljonu eiro apgrozījumu un 7568 eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas, savukārt AS "Civinity Mājas" strādājusi ar 6,44 miljonu eiro apgrozījumu un 272,3 tūkstošu eiro peļņu, bet SIA "Civinity Mājas Jūrmala" ar 3,9 miljonu eiro apgrozījumu un 1,2 miljonu eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas, liecina informācija "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!