Foto: Privātais arhīvs

"Capitalia" izveidojusi pirmo obligāciju fondu Latvijā, kas veic ieguldījumus Baltijas valstu uzņēmumu obligācijās ar mērķa gada atdevi 8% līdz 10% apmērā, liecina finansēšanas uzņēmuma sniegtā informācija.

Tas došot iespēju privātiem investoriem iegādāties obligācijas, kas citkārt cenas un apjoma dēļ līdz šim nebija pieejamas. Minimālais slieksnis ieguldījumam "Capitalia" obligāciju fondā ir 25 000 eiro.

"Obligāciju tirgū tāpat kā akciju tirgos pēdējā gada laikā ir vērojami kritumi. Piemēram, attīstības valstu obligāciju indeksu fondi ir samazinājušies vērtībā no 15% līdz 20%. Tā rezultātā spēcīgu uzņēmumu izlaistas parādzīmes ir pieejamas ar nozīmīgām atlaidēm, tāpēc šis ir labs laiks tās pirkt arī Baltijas valstīs. Tas bija viens no pamudinājumiem mums, "Capitalia", izveidot pirmo obligāciju fondu Latvijā, kas ļautu privātajiem investoriem iegādāties obligācijas, kas nav publiski pieejamas vai arī ir ar augstu minimālo ieguldījumu slieksni, piemēram, kā "airBaltic" gadījumā, kur tas ir 100 000 eiro," stāsta Juris Grišins, "Capitalia" vadītājs (fotogrāfijā).

Kā norāda Grišins, diversifikācija ieguldījumos, tajā skaitā pērkot obligācijas, ir ļoti svarīga, jo palīdz samazināt risku, nezaudējot atdeves apmēru. Diversificētam vērtspapīru portfelim būtu jāsatur vismaz 10, bet vēlams 20 ieguldījumus vai vairāk.

"Capitalia" ir finansējuma un finanšu konsultāciju sniedzējs uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Capitalia" ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas aptuveni 5000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk nekā 100 miljonus eiro to attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!