Foto: Publicitātes foto

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 25. janvārī pieņēmusi lēmumu anulēt akciju sabiedrībai "BIB Alternative Investment Management" izsniegto licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai, informē centrālā banka.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz akciju sabiedrības "BIB Alternative Investment Management" iesniegumu ar lūgumu anulēt tās licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai.

"BIB Alternative Investment Management" nav saistību pret ieguldītājiem.

Lēmums par licences anulēšanu stājas spēkā ar dienu, kad tas paziņots akciju sabiedrībai "BIB Alternative Investment Management".

Biznesa dati:


Akciju sabiedrība "BIB Alternative Investment Management"

Reģistrācijas datums: 05.12.2016.

Juridiskā adrese: Rīga, Kalēju iela 43 - 4

Darbības veids: Fondu pārvaldīšana

Apgrozījums (2021. gadā): 0 eiro

Zaudējumi (2021. gadā): -3 875 eiro

Akcionārs: "Baltic International Bank" SE

Patiesie labuma guvēji: Valērijs Belokoņs, Vilorijs Belokoņs


Avots: "Lursoft"

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas kopš šā gada pievienota Latvijas Bankai, pagājušā gada 12. decembrī ārkārtas sēdē nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank". FKTK atzina "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, un nolēma neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja darbu sāka 2023. gada janvārī līdz ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas integrāciju Latvijas Bankā. Uzraudzības komiteja īsteno finanšu tirgus un Latvijas Bankas uzraudzīto finanšu tirgus dalībnieku uzraudzības stratēģiju, izsniedz, aptur un anulē speciālās atļaujas (licences) darbībai finanšu tirgū un pilda citus ar finanšu tirgus un tā dalībnieku darbības uzraudzību saistītus uzdevumus, kas noteikti uzraudzības komitejas nolikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!