Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ja februārī "Bitcoin" cena faktiski nemainījās, pavasarī svārstības ir atgriezušās un cenas lēkājušas vairāku tūkstošu ASV dolāru apmlitūdā. "Bitcoin" cena kopš gada sākuma pieaugusi par 70%. Nozares entuziasti paredz, ka kāpums varētu turpināties. Bet ASV uzraugi vērsušies pret kārtējo nozares uzņēmumu.

Tas bija augstākais punkts kopš pagājušā gada vasaras un devis cerības, ka kriptovalūtu ziema varētu būt pietuvojusies beigām.

Cenas uzkāpj un nokrīt

Līdz šim aprīlis kriptovalūtām ir bijis veiksmīgs. “Bitcoin” vērtība pieaugusi par vairākiem tūkstošiem ASV dolāru, un, kā ierasts, tam sekoja arī citas digitālās monētas. “Ethereum”, otra populārākā monēta, aprīlī ieguva apmēram 100 dolāru vērtības pieaugumu. Kā min “Coindesk”, tas nav bijis būtisku ārējo faktoru ietekmē, jo kopumā ekonomiskās problēmas, kas iepriekš nomāca finanšu tirgus, – augstā inflācija un tādēļ arī augstās procentu likmes – ir saglabājušās.

Tomēr kriptovalūtas apliecināja, ka ir svārstīgs aktīvs, un šonedēļ monētu cena atkal nokrita par vairākiem tūkstošiem ASV dolāru. 

Taču, kā norāda “Bloomberg”, balstoties uz tehnisko analīzi un kriptovalūtas tirdzniecības datiem, ir pamats cerēt, ka kritums nebūs ilgs. Kriptovalūtu analītiķe Noella Ačesone sarunā ar “Bloomberg” komentējusi, ka vērtības kritums ir mazāk saistīts ar ārējiem faktoriem, kā ar faktu, ka spekulanti pārdeva savas pozīcijas, "Bitcoin" vērtībai sasniedzot sasniedzot 30 tūkstošus ASV dolāru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!