Foto: Publicitātes attēls
Lai gan straujais vērtības kritums digitālo monētu pasaulē, kas radījis zaudējumus daudziem investoriem un piespiedis pārtraukt darbu ne vienam vien uzņēmumam, nav nekas pozitīvs, tomēr ir arī savi plusi. To ekskluzīvā intervijā "Delfi Bizness" saka pasaulē lielākās kriptovalūtu biržas "Binance" Eiropas segmenta vadītājs Martins Brunko. Viņš uzskata, ka kriptovalūtu pamatā esošās sistēmas ir "fundamentālas tehnoloģijas", kas mainīs pasauli.

Pēdējo pāris gadu laikā kriptovalūtas, kas aizsākās kā decentralizētu, valstu un likumdevēju nekontrolētu digitālo valūtu projekts, ir kļuvušas lai arī par mazu, bet diezgan strauji augošu finanšu pasaules segmentu. ASV bankai "JP Morgan" nu jau vairākus gadus ir savi kriptovalūtu analītiķi, ASV bāzētā aktīvu pārvaldības kompānija "BlackRock" šogad vēstīja, ka piedāvās kriptovalūtu investīciju produktus saviem klientiem, savukārt maksājumu karšu kompānijas VISA un "Mastercard" piedāvā ar kriptokontiem savienotas debetkartes.

Šogad kriptovalūtu vērtība ir kritusies no 50 līdz pat 99%, un daudzi uzņēmumi, iestājoties tā sauktajai kriptoziemai, ir bijuši spiesti pārtraukt darbu. Tomēr "Binance" Eiropas segmenta vadītājs ir pārliecināts, ka, neskatoties uz šonedēļ pieredzēto miljardu aizplūšanu, nedz uzņēmums, nedz digitālās monētas nekur nepazudīs.

Nule kā no "Binance" aizplūda ievērojamas naudas summas. Investori bija sabijušies, ka "Binance" sabruks, līdzīgi kā konkurents FTX. Kā jūs komentētu šīs bažas?

Pieredzētā naudas izņemšana nebija pat starp "top 5" lielākajām, ko mēs esam pieredzējuši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!